waterpolo-online.com
 

Wie pakt de tweede plaats in SH2?

In tweede klasse vechten twee ploegen het onderling uit wie in het spoor van leider MZV Eeklo kijkt. ZNA Aalst neemt het in eigen bad op tegen KGZV. Beide behaalden 21 op 27 in de heenronde. Beide ploegen verloren logischerwijs van MZV, daarnaast verloor ZNA in eigen bad van Tielt en verloor GZV thuis de eerste match van het seizoen tegen… ZNA.

KGZV haalt dan ook aan dat die eerste match niet echt een referentie was aangezien iedereen dan nog op zoek is naar het juist ritme en automatismen moeten dan ook nog in de ploeg geslepen worden. Aalst haalt die overwinning net aan als een mentaal voordeel dat ze in de terugmatch maximaal willen uitbuiten. Een extra factor die meespeelt is dat het de carnavalsmatch is, wat in Aalst garant staat voor extra supporters en nog meer sfeer. Beide ploegen verwachten niet dat de winterstop een invloed zal hebben op het spel. Aalst geeft mee dat het mooie resultaten ziet op training, terwijl GZV een aantal oefenmatch gespeeld heeft.

Voor de rest van het seizoen hebben beide ploegen dezelfde ambities: nog zoveel mogelijk punten en zo hoog mogelijk eindigen in het klassement. Afgaande op de heenronde wordt deze wedstrijd een sleutelwedstrijd, aangezien beide ploegen, op MZV na, bijna al hun wedstrijden gewonnen hebben. Beide ploegen hebben een gelijkaardig programma met nog verplaatsingen naar de Wase en Tielt, twee subtoppers de voorbije jaren. Verder heeft ZNA nog de voorplaatsingen naar Calypso, Oostende (zout water) en Strombeek voor de boeg, terwijl KGZV nog naar MZV en Leuven moet. Verder is het blijven progressie voor beide ploegen belangrijk, aangezien beide teams met een jonge kern spelen die nog progressiemarge heeft.

Afsluiten doen we met een leuk weetje: vorig jaar won ZNA ook in het strop, maar ging KGZV revanche nemen door ginder te winnen. Een voorbode voor dit jaar of pakt ZNA toch de overwinning? Afspraak zaterdag om 20.30 in Aalst!