waterpolo-online.com
 

Wie pakt de tweede plaats in de SL?

In de Superliga maken twee ploegen onderling uit wie in het spoort van leider Antwerpen blijft. Nummer 3 in het klassement, RSCM Mechelen kijkt in eigen bad uittredend kampioen Moeskroen in de ogen. Afgaande op de heenmatch wordt het een razend spannend treffen: toen haalde Moeskroen het met 12-11, de winning goal viel anderhalve minuut voor affluiten.

Die match haalt Mechelen ook als motivatie om nu wel de drie punten thuis te houden, vooral omdat ze nu meer dan 3 op 9 wil halen tegen RDM, KAZCS en CNT. Eigenlijk zouden ze thuis ongenaakbaar moeten zijn, iets wat Moeskroen ook meegeeft aangezien de uitschuiver tegen Doornik nog altijd zwaar op de maag ligt.

Wat beide ploegen eigenlijk nog belangrijker vinden dan de play-offs halen (aangezien de top 4 toch quasi vastligt), is een top 3 plek. Door een wijziging in het reglement worden de play-offs nu in drie keer afgewerkt, waarbij de top 3 telkens een dag in eigen bad mag organiseren en dus thuisvoordeel heeft.

Beide ploegen hebben wel als voordeel dat ze Antwerpen nog thuis bekampen, terwijl de leider enkel nog verplaatsingen naar de top 4 voor de ploeg heeft. Wie in het spoor blijft, weten we na zaterdag. Opworp om 19.30 in Mechelen!