waterpolo-online.com
 

Wie pakt de eerste plaats bij de dames?

Voor de heren staat er in Eeklo nog een derby én een topper op het programma: Leider MZV Eeklo ontvangt eerste achtervolger KGZV Gent.  Oftewel de uittredende landskampioen tegen de bekerwinnaar. Beide ploegen behaalden 24 op 27. Opvallend is dat KGZV verloor van MZV, terwijl MZV vorige week nipt verloor van Calypso.

De inzet voor de wedstrijd is vrij duidelijk: de winnaar sluit het seizoen, naar alle waarschijnlijkheid, op de eerste plek af. Voor de Gentse is het eerder van moeten dan bij Eeklo. MZV is namelijk al zeker van een plek bij de eerste twee, terwijl GZV zich bij verlies de week nadien geen misstap kan veroorloven in de thuiswedstrijd tegen Calypso.

Dat het een spannende wedstrijd wordt, staat buiten kijf. De voorbije jaren hebben al bewezen dat beide ploegen uitermate aan elkaar gewaagd zijn en ook in de heenronde legde GZV nipt de duimen door met 10-11 te verliezen. Aangezien deze wedstrijd altijd op het scherp van de snee gespeeld wordt, zijn beide clubs dan ook absolute voorstander om in de reguliere competitie ook met twee scheidsrechters te spelen, wat nu enkel het geval is in de bekerfinale en de play-off voor de titel.

Verder blijft het een feit dat er meer dan een maand zit tussen de laatste competitiewedstrijd en de play off voor de titel. Dit wordt voor een deel opgevangen door de nationale selectiewerking maar meer dan een maand geen wedstrijden spelen is voor niemand ideaal natuurlijk.

De opworp in de topper is voorzien om 18.30!