waterpolo-online.com
 

Wie pakt de Beker van België B mee naar huis?

De eerste finale die vanavond in La Louvière gespeeld wordt, is die van de Beker SCWP, ook wel gekend als de Beker van België B. In de finale neemt Leuven Aquatics het op tegen de kersverse kampioen in 3de klasse, Waregem.

Leuven kende een moeilijke start in de beker. In de 1/8ste finales werd er nipt gewonnen bij derdeklasser Helios, vervolgens ging Oostende voor de bijl in de kwartfinales. De laatste hindernis op weg naar de finale was Merksem, waar Leuven met 8-15 ging winnen.

Leuven beschouwt zichzelf niet als uitgesproken favoriet. Ze verwijzen naar hun lastige wedstrijd in Helios & ook de matchen uit vorige seizoenen in het bad van Waregem toonden aan dat het geen gemakkelijke tegenstander is. Toch gaan de Vlaams-Brabanders uit van de eigen sterktes. Met hun jonge, snelle en technische ploeg zien ze het volledig diepe bad van La Louvière als een troef.

Leuven kijkt met een gemengd gevoel terug op het eerste seizoen terug in 2de klasse. Ze beseffen dat een beter resultaat haalbaar was. Een kleine dip in het midden van het seizoen resulteerde uiteindelijk in een zesde plaats. Naar het einde van het seizoen toe vond Leuven zijn goede vorm terug en boekte enkele mooie overwinningen, onder andere in Aalst en thuis tegen GZV.

Voor tegenstander Waregem is het seizoen al geslaagd. Zij haalden de titel binnen in 3de klasse en promoveren volgend jaar dus naar de 2de afdeling. De bekerfinale geeft die titel nog wat extra glans.

Op weg naar de finale klopten ze eerst Eupen in eigen bad. In de 1/4de finale werd er verloren in het bad van VZG met 10-9. Maar bij VZG speelde een geschorste speler mee, waardoor de nederlaag in een 0-5-overwinning. In de halve finale speelde Waregem een ware thriller tegen La Louvière B. Op 4 seconden van het einde scoorde La Louvière B de 11-11, maar at the buzzer kon Waregem alsnog de overwinning en de daarbij horende kwalificatie binnenhalen.

Voor de West-Vlamingen is Leuven favoriet. “Het grote bad is in hun voordeel” zegt T1 Kris Vanhoutte. Ondanks dat de laatste wedstrijd 6 weken geleden werd afgewerkt, scherpte Waregem de trainingsarbeid deze week nog eens extra aan. De West-Vlamingen zullen er alles aandoen om de dubbel binnen te halen en de werkpunten worden meegenomen in de voorbereiding naar volgend seizoen toe.

Wij wensen beide ploegen een sportieve wedstrijd toe! Dat de beste moge winnen!