waterpolo-online.com
 

Wie bombardeert zich tot titelfavoriet in derde?

In Waregem wordt er reikhalzend uitgekeken naar de wedstrijd van dit weekend. Op het programma voor de leider in derde klasse? Eerste achtervolger Hasselt, dat vorig weekend onderuitging bij La Louvière B. Hierdoor telt Waregem momenteel 24 punten, Hasselt volgt op 2 punten. Ook Merksem speelt nog mee voor de titel: zij staan derde met 21 punten, maar hebben wel een wedstrijd minder gespeeld.

Aangezien Merksem volgend weekend de verplaatsing naar Hasselt maakt, beseffen beide ploegen maar al te goed dat dit en komend weekend heel bepalend zullen worden om te bepalen wie er kampioen zal spelen in derde. Bij Hasselt worden er geen doekjes omgewonden: promotie is zonder enige twijfel de doelstelling voor de ploeg. Bij Waregem zijn ze behoedzamer: top 2 was vooropgesteld bij het begin van het seizoen en daar houden ze ook nu aan vast. Pas na de komende twee wedstrijden gaan ze bekijken of hun ambitie eventueel aangepast moet worden.

Hasselt beseft dat het alles nog in eigen handen heeft voor de promotie, maar dat er nu niet gefaald mag worden. Waregem beseft maar al te goed dat de druk bij Hasselt ligt. Bij verlies loopt de kloof op tot 5 punten en Waregem heeft relatief een makkelijker programma: van de 5 resterende wedstrijden speelt het er nog 4 thuis. Merksem en Hasselt hebben elk nog 3 thuiswedstrijden voor de boeg.

Het beloven spannende wedstrijden te worden in derde klasse met dit weekend een eerste sleutelmatch. Opworp om 18.30 in het zwembad van Waregem!