waterpolo-online.com
 

Wie blijft er in de running voor de titel in derde?

Vanavond staat er een topper in derde klasse op het programma: nummers 2 en 3 kijken elkaar in de ogen en zullen onderling uitmaken wie er in het spoor van leider Waregem blijft. Aangezien de laatste in tweede sowieso degradeert en MZV Eeklo normaal gezien promoveert naar de SL, zal de winnaar van vanavond naar alle waarschijnlijkheid volgend seizoen ook in tweede klasse aantreden. Merksem staat momenteel tweede met 24 punten, Hasselt derde met 22 punten maar wel een wedstrijd meer gespeeld. Leider Waregem heeft 27 punten, maar heeft ook een wedstrijd meer gespeeld dan Merksem.

Hasselt verloor vorige week in Waregem met 16-14 en heeft daardoor zijn lot niet meer in eigen handen. Hasselt begon nochtans het beste aan de wedstrijd en leidde na het eerste kwart met 1-4. Een gebrek aan ervaring werd aangehaald als een van de mogelijke redenen waarom in het tweede kwart de rollen volledig omgekeerd waren en Waregem in de tweede helft van de wedstrijd verder kon uitlopen. Hasselt is thuis voorlopig ongeslagen en wil die reeks tegen Merksem maar al te graag verderzetten, maar zelfs bij een overwinning hebben ze hun lot niet meer in eigen handen voor de titel.

Merksem is wat verbaasd dat ze nog altijd in de running zijn voor de titel. Door de examenperiode en skireizen was de trainingsarbeid niet altijd even intensief. Ze blijven gewoon telkens voor de drie punten gaan en zien dan wel waar ze eindigen in het klassement. Waregem blijft voor hen wel de grootste favoriet voor de titel.

Opworp vanavond om 21h in het zwembad van Hasselt!