waterpolo-online.com
 

Welk resultaat haalde uw favoriete ploeg op de laatste speeldag? Een overzicht!

In de Superliga stond de topper tussen de nummers 2 en 4 op het programma. Bekerwinnaar Doornik ontving Mechelen. De bezoekers wouden maar al te graag de 3 punten pakken, om een speeldag in de play-offs in eigen bad te kunnen organiseren. De thuisploeg opende de score via Kevin Chavepeyer, maar Mechelen ging op en over Doornik via doelpunten van Ruben Cools en Vladyslav Dulin. Het sein voor de thuisploeg om even door te duwen. 3 doelpunten op rij en dus 4-2. Onmiddellijk daarna verliest Mechelen speler Ivo Antunovic met een OUT DEF. Het slotakkoord in het eerste kwart is voor Samuel Gomez, hij scoort de 5-2. In het tweede kwart valt er maar 1 doelpunt te noteren. Sven Publie scoort de 5-3. In het derde kwart brengt Rostyslav Naumchyk zijn ploeg op 6-3, maar Mechelen blijft aanklampen en Gerry Junior Verschuren scoort de 6-4. At the buzzer zet Samuel Gomez met zijn 3de van de avond de 7-4 op het bord. In het laatste kwart slaagt Mechelen er niet in om de kloof te dichten. Beide ploegen scoren nog elk eenmaal. De wedstrijd eindigt dus op 8-5.

Leider Antwerpen trok naar La Louvière voor de laatste wedstrijd in de reguliere competitie. Na een lange studieronde is het youngster Numa Matthys die de 1-0 op het bord zet. Lang kunnen de Wolven niet genieten van de voorsprong want amper een minuut later staat het al 1-1, via een penalty van Nick Poelmans. 1-1 is meteen ook de stand na het eerste kwart. In het tweede kwart volgt er opnieuw een lange periode zonder doelpunten. Na iets meer dan 5 minuten zet Greg Heirman de 1-2 op het bord, maar Numa Matthys en Tanguy Godeau buigen de achterstand om in een 3-2 voorsprong. Antwerpen krijgt vlak voor de rust nog een penalty, omgezet door Jay Van Hoey. 3-3 halfweg. In het derde kwart scoort Godeau zijn 2de van de avond, 4-3. Het sein voor Antwerpen om een tandje bij te steken. Ze buigen de achterstand om in een 4-6 voorsprong. Via Milos Malenovic komt La Louvière terug tot 5-6, maar Van Hoey zorgt opnieuw voor een 2 puntenkloof na het derde kwart (5-7). De Wolven vechten terug in het laatste kwart en via Numa Matthys en Logan Vitrant komen ze op gelijke hoogte. Antwerpen slaagt er op 33 seconden van het einde toch in om opnieuw op voorsprong te klimmen, via Poelmans. Via een ultieme time-out probeert La Louvière de gelijkmaker te forceren, maar dat lukt niet. De leider kruipt door het oog van de naald en wint met 7-8. Komend weekend staat de eerste speeldag van de play-offs op het programma. Deze wordt georganiseerd door Moeskroen. Mechelen neemt het op tegen Antwerpen en Moeskroen en Doornik kijken elkaar opnieuw in de ogen.

Kortrijk trok naar hekkensluiter Mons op de slotspeeldag. De West-Vlamingen openen de score via Guillaume De Bruycker, maar Mons scoorde al snel de gelijkmaker. Het signaal voor Kortrijk om door te duwen. In een mum van tijd lopen ze uit tot 1-6, dankzij onder meer 2 doelpunten van Florin Iordan. Na de 2-6 van Sheridan Druart scoort Kortrijk nog tweemaal in het eerste kwart, goed voor een 2-8 tussenstand. In het tweede kwart loopt Kortrijk al snel verder uit via Michiel D’hooghe en Stan Caron. Op man meer kan Mons er eentje tegenprikken, maar met 2 doelpunten zet Louis Brodeur de 3-12 ruststand op het bord. In het derde kwart gaat Kortrijk op hetzelfde elan verder. Onder impuls van Thomas Delorge (3x) lopen ze uit tot 3-18. Bastien Brismee zet de 4-18 op het bord, dat is ook de stand na driekwart wedstrijd. In het vierde kwart blijft Kortrijk doorduwen. Het scoort nog 6 keer, Mons zet daar 2 treffers tegenover. Eindstand 6-24. Door deze overwinning komt Kortrijk tot op 1 punt van La Louvière. De Kortrijkzanen hebben nog een inhaalwedstrijd af te werken in en tegen Brussels. Mits winst springen ze nog over de Wolven naar plaats 5.

De laatste match van dit weekend in de Superliga werd gespeeld in Brugge. BZK ontving Brussels. De thuisploeg nam de beste start en opende na 5 minuten de score via Niels Van Der Linden. Even later kon Ward Gheysen de 2-0 op het bord zetten, meteen ook de stand na het eerste kwart. In het tweede kwart is het opnieuw lang wachten op een doelpunt. Nicolas Goffin zorgt voor de aansluitingstreffer, maar yongster Stijn Beirens zet opnieuw een 2-puntenkloof op het bord. 3-1 halfweg. Maar in het derde kwart stokt de Brugse machine. De hoofdstedelingen gaan op en over Brugge via doelpunten van Michael en Kevin Missault en Laurens Eiroa Sattler. Zo staat het plots 3-4 na drie kwarts. In het laatste kwart zet ervaren rot Dan Balanov al snel de 3-5 op het bord. Brugge komt niet meer tot scoren en Sattler legt vanop penalty de 3-6 eindstand vast.

In de damescompetitie worden volgend weekend de heenwedstrijden van de play-offs afgewerkt. Dit weekend was er wel al een halve finale voor de Beker van België. Eeklo ging met 6-13 winnen in Leuven en plaatst zich zo voor de finale

In 2de klasse ontving kampioen Eeklo de heren van Leuven Aquatics voor hun laatste wedstrijd in het oude zwembad. Ze haalden het eenvoudig met 22-8. Voor de 2de plaats waren er nog 3 ploegen in de running. Gentse, Tielt en Aalst stonden op een zakdoek in het klassement. Gentse ontving Antwerpen B. De Sinjoren moesten winnen om barrages te vermijden. De thuisploeg haalde het met 16-11. Tielt won thuis met 11-9 van Wase en eindigt daardoor 3de in het klassement. Aalst ging met 6-17 winnen bij hekkensluiter Strombeek. Door de nederlaag van Antwerpen waren Calypso en Oostende al voor hun duel zeker van het behoud. De thuisploeg won met 13-5.

In 3de klasse werd de slotspeeldag geopend door Helios en Eupen. De thuisploeg haalde het met 11-8. VZG verzekerde zich van de 4de plaats na een 12-7 overwinning tegen Hasselt A. Merksem sloot het seizoen af met een 12-7 overwinning tegen La Louvière B. Seraing – Roeselare was de laatste match in 3de en eindigde op 6-2.

In 4de klasse verzekerde Ixelles zich vrijdagavond van de titel. Nadat ze op donderdag hun inhaalwedstrijd in Soignies wonnen met 2-7, hadden ze aan een punt genoeg tegen Ciney. Maar ze sloten het seizoen in schoonheid af met een 16-6 overwinning. Nummer 2 in de stand Mechelen B won met 14-4 tegen Soignies. Hasselt B ontving Blankenberge. De West-Vlamingen gingen puntenloos naar huis. Het werd 12-6. Dendermonde – Ensival eindigde op 8-8.