waterpolo-online.com
 

Weekendoverzicht 27-28/05/2018

In de SuperLiga stond de eerste speeldag van de play-offs op het programma. Deze speeldag werd georganiseerd door Moeskroen. Dit was de stand bij aanvang van de play-offs:

  • Antwerpen A – 21 pts
  • Doornik – 21 pts
  • Moeskroen – 17 pts
  • Mechelen A – 16 pts

Mechelen nam het op tegen leider Antwerpen. Voor de Pirates was het de match van de laatste kans als ze nog willen meedingen voor de titel. De wedstrijd was nog niet goed en wel begonnen of Mechelen stond al 0-1 in het krijt. Nick Poelmans opende na 19 seconden de score. Sammy Claes hing wat later de bordjes in evenwicht maar Antwerpen slaat dan een eerste kloofje, via Poelmans en Jay Van Hoey. Maar Mechelen knokt terug in het eerste kwart en komt op gelijke hoogte. Doelpunten werden gemaakt door William Wittevrongel en Arne Mannaerts. 3-3 na het eerste kwart. In het tweede kwart lijkt het alsof er niet gescoord zal worden, tot Jorn Dams op 11 seconden van het einde een time out pakt. En die rendeert. Via Denis Sabani gaat Antwerpen met een 3-4 voorsprong rusten. In het derde kwart wordt de score geopend door Ruben Cools. Op man meer zet hij de 4-4 op het bord. Antwerpen plaatst nadien een tussenversnelling en loopt uit tot 4-7, via Poelmans (2x) en Kevin Vervoort. Mechelen zet daar nog 1 doelpunt tegenover. Ivo Antunovic zet de 5-7 op het bord. In het laatste kwart lijkt het vat af bij Mechelen. Ze verliezen al snel Vladyslav Dulin met een 3de fout en Antwerpen scoort 4 keer op een rij. Vervoort zet op 1’29” van het einde de 5-11 op het bord. Het slotakkoord is van Mannaerts. Hij zet de 6-11 eindstand op het bord.

In de andere wedstrijd namen de uittredende landskampioen en bekerwinnaar het tegen elkaar op.  2 weken geleden haalde Doornik het nog met 11-8 en verstevigde hierdoor zijn 2de plaats. Na een korte studieronde in het eerste kwart opent Alexander Grman na 3 minuten de score voor de thuisploeg. Enkele minuten later vindt hij opnieuw de weg naar doel. 2-0 is meteen ook de stand na het eerste kwart. In het tweede kwart wordt de score opnieuw geopend door de thuisploeg. Medhi Sidhoum zet de 3-0 op het bord. Doornik prikt er eentje tegen via Justin Kubat, maar in de daaropvolgende aanval krijgt Moeskroen een penalty. Omgezet door Jerome Desmettre. Beide ploegen scoren dan nog elk eenmaal via een man-meer, 6-2 halfweg. In het derde kwart opent Justin Kubat de score van op man-meer. Maar Moeskroen scoort onmiddellijk tegen en nog geen 2 minuten later zet Samy Labreg de 8-3 op het bord. Na een time out van Martin Bomba zet Rostyslav Naumchyk de 8-4 op het bord. In de slotseconden krijgt Doornik een penalty en die wordt omgezet door Charly Ben Romdhane, 8-5. In het laatste kwart wordt de score geopend door Sandor Hirbek, hij verkleint de kloof tot 2 punten, maar Sidhoum zet de 9-6 op het bord. Het scoreverloop blijft elkaar afwisselen tot 11-8. Doornik vindt een 2de adem en verkleint de kloof tot 1 doelpunt via Romdhane en Moronval. Maar Moeskroen recht net op tijd de rug en scoort nog driemaal. Daarmee eindigt de wedstrijd op 14-10 voor de uittredende kampioen. Door deze overwinning komt Moeskroen tot op 1 punt van Doornik. Volgend weekend wordt de speeldag georganiseerd in het zwembad van Doornik.

Ook in de damescompetitie stond de eerste speeldag van de eindronde op het programma. Deze ging door in het zwembad van Brugge. Er stonden 3 wedstrijden op het programma. De eerste wedstrijd van de avond ging tussen de dames van La Louvière en de dames van Aalst. De wedstrijd kende een korte studieronde totdat Aalst een penalty krijgt. Deze wordt omgezet door Rani Marckx. Maar La Louvière buigt de achterstand om in een voorsprong, via 2 doelpunten van Julie Di Sciacca. 2-1 na het eerste kwart. In het tweede kwart komt Aalst op gelijke hoogte, maar het is opnieuw Di Sciacca die La Louvière op voorsprong zet. Maar Marckx zet met haar 3de van de avond de bordjes opnieuw gelijk. 3-3 halfweg. In het derde kwart wordt de score geopend door La Louvière. Ze benutten een man-meer via Tara Sarno. Di Sciacca zet met haar 4de van de avond de 5-3 op het bord. In het laatste kwart gaat het spel goed op en neer. Beide ploegen komen nog elk drie keer tot scoren. Eindstand: 8-6. Met 6 doelpunten had Julie Di Sciacca een groot aandeel in de overwinning van haar ploeg.

Nadien was het de beurt aan Calypso BWC en Leuven Aquatics om de eerste wedstrijd te spelen voor de 3de plaats. Alexia Vousdoukos opende al snel de score voor Calypso. Vanop man-meer zet Irene Claes de gelijkmaker op het bord. Maar met een korte tussenversnelling loopt Calypso drie doelpunten uit. 4-1 na het eerste kwart. In het tweede kwart mildert Leuven tot 4-2, maar Calypso prikt er 2 tegen. Onmiddellijk na de 6-2 neemt Leuven een time out en slaagt er in om de 6-3 te scoren. Vousdoukos zet daarna nog een penalty om en Lotte Cauwenberg brengt Leuven terug tot 7-4. Dat is ook de stand halfweg wedstrijd. In het derde kwart schakelt Calypso een versnelling hoger. Calypso scoort driemaal in het derde kwart, Leuven kan daar maar 1 doelpunt tegen over zetten, 10-5 bij het ingaan van het laatste kwart. Daarin breidt Calypso de voorsprong gestaag verder. Het slotakkoord is voor Alexia Vousdoukos. Met haar 9de doelpunt van de avond zet ze de 18-8 op het bord.

De topper van de avond werd gespeeld tussen bekerwinnaar KGZV en kampioen MZV. De wedstrijd kent een korte studieronde. Na dik 2 minuten opent Fee Lampaert vanop midvoor de score voor MZV. Gentse herstelt het even later het evenwicht en gaat op en over de kampioen, met doelpunten van Sarah Nel en Steffi Ryckaert. Op 20 seconden van het einde neemt MZV-coach Dietens een time out en die rendeert. Lampaert scoort op 2 seconden van het einde van het eerste kwart de 2-2. Ook in het tweede kwart is het lang wachten op doelpunten. Beide ploegen komen wel tot kansen, maar de doelvrouwen en het doelhout verhinderen dat er gescoord wordt. Eeklo slaagt er dan toch in om een gaatje te vinden. Youngster Hilke Nuyt zet haar ploeg op voorsprong, 2-3. Maar opnieuw speelt de Gentse haasje over. Amber Vermaesen scoort de gelijkmaker en op 5 seconden van de rust zet Nel met haar 2de van de avond de 4-3 op het bord. In het derde kwart zet Sylvie Den Blauwen al snel de 5-3 op het bord. Gentse schakelt een versnelling hoger en via de zussen Nona en Janne Laton loopt de bekerwinnaar uit tot 7-3. Lampaert prikt er dan nog eentje tegen voor MZV, Den Blauwen doet hetzelfde aan de overkant. 8-4 na driekwart wedstrijd. In het laatste kwart zien we nog 1 doelpunt. Nona Laton zet de 9-4 eindstand op het bord. Volgend weekend valt in Mechelen het doek over de damescompetitie. Wie kroont zich daar tot landskampioen? KGZV of MZV?