pioen partners
waterpolo-online.com

Weekendoverzicht 23-24-25/02/2018

Landskampioen Moeskroen trok gisterenavond naar Mons voor hun 12de wedstrijd van het seizoen. Les Dauphins leden drie weken geleden hun 2de nederlaag van het seizoen in Mechelen (14-13). Dat Moeskroen iets wou rechtzetten, werd al duidelijk in het 1ste kwart. Toen stond er al een 1-8 tussenstand op het bord, dankzij onder meer 2 doelpunten van Alexander Grman en 2 van Anthony Thues. In het 2de en 3de kwart schakelde Moeskroen nog enkele versnellingen hoger en won het beide kwarts met 1-11, goed voor een 3-30 tussenstand na driekwart wedstrijd. In het laatste kwart achtte Julien Donche zijn moment gekomen. Hij scoorde 5 van de 9 doelpunten in het laatste kwart en kroonde zich daarmee tot topschutter van de wedstrijd. Eindstand 4-39.

De nummer 4 in de stand, Mechelen, trok gisterenavond naar Point d’Eau voor hun wedstrijd tegen La Louvière. Na de felbevochten zege tegen Moeskroen wou Mechelen ook de verplaatsing naar La Louvière tot een goed eind brengen. Nochtans leek Mechelen niet goed wakker in het 1ste kwart. Na 8 minuten keken ze tegen een 2-1 achterstand aan. In het 2de kwart ging Mechelen erop en erover. Mechelen scoorde 6 keer. Yorick Woutermaertens en Arne Mannaerts scoorden elk tweemaal. La Louvière kon enkel tegenscoren op penalty, via Milos Malenovic. In het 3de kwart scoorden beide ploegen elk 4 keer, goed voor een 6-10 tussenstand. In het laatste kwart was het vat af bij La Louvière en speelde Mechelen de wedstrijd uit. Het werd uiteindelijk 7-13.

Bekerwinnaar Doornik trok naar Mechelen om promovendus Brussels partij te geven. De bezoekers namen een verschroeiende start en stonden na dik 2 minuten spelen al 0-4 voor. De kloof van 4 doelpunten stond ook aan het einde van het 1ste kwart en 2de kwart op het bord (3-7/6-10). Nadien bouwde Doornik zijn voorsprong gestaag uit, onder meer dankzij 4 doelpunten van Samuel Gomez Nino. Hij scoorde in totaal 6 keer. De wedstrijd eindigde op 10-20. Door de overwinning blijft Doornik 3de in de stand, op 1 punt van Moeskroen.

Vanavond sluit ongeslagen leider Antwerpen de speeldag af met een thuiswedstrijd tegen Brugge.

In 2de klasse waren er overwinningen voor de nummers 1, 2 en 4 in de stand. Leider Eeklo ging op bezoek bij de nummer 3, Aalst. Eeklo greep de Ajuinen vanaf het eerste fluitsignaal bij de keel en hielden dat niveau drie times vol (6-16). Het laatste kwart werd met 4-1 gewonnen door Aalst, goed voor de 10-17 eindstand. Nummer 2 in de stand, GZV, kreeg het bezoek van Oostende. Beide ploegen verloren nog niet in 2018 en wouden die reeks maar al te graag verderzetten. De Gentse haalde het eenvoudig met 19-7. Tielt trok gisterenavond naar Brussel om hekkensluiter Strombeek partij te geven. Ze haalden het met 10-13. Door deze overwinning komt Tielt op gelijke hoogte met Aalst op de 3de plaats. Wase en Leuven deelden voor de 2de keer dit seizoen de punten in een onderling duel. Na de 9-9 in Leuven werd het nu 7-7 in het Sinbad. Op vrijdag was er een overwinning voor Antwerpen B tegen Calypso (15-8). De inhaalwedstrijd tussen Tielt en Aalst eindigde woensdag op een 10-10 gelijkspel.

Bij de dames werd er één wedstrijd afgewerkt. Bekerwinnaar Gentse ging vrijdag winnen in Antwerpen met 7-15.

In 3de klasse bracht Waregem de verre verplaatsing naar Eupen tot een goed einde (10-14). Door deze overwinning springt Waregem over Hasselt naar de leiding. Hasselt speelt vanavond nog in en tegen La Louvière B. Nummer 3 in de stand, Merksem, ging met 5-14 winnen bij hekkensluiter Roeselare. VZ Gent won thuis van Seraing met 11-6. De Gentenaars behouden hun 5de plaats in het klassement en naderen tot op 1 puntje van Eupen.

In 4de klasse waren er overwinningen voor de top 3. Leider Ixelles won op vrijdag met 12-5 van Dendermonde. Hasselt B won thuis van Ciney met 15-9. Mechelen B versloeg Genk met 13-10. Alle drie de ploegen staan gedeeld 1ste met 24 punten. Ixelles heeft wel 2 wedstrijden minder gespeeld. Ensival en Blankenberge deelden de punten na een spannende wedstrijd (4-4).