waterpolo-online.com
 

Weekendoverzicht 2 december

Een nieuw weekend, een nieuw overzicht van de reeds gespeelde wedstrijden!

In de Superliga stond de topper tussen Mechelen en Doornik op het programma. Na een spannende wedstrijd haalde RSCM het met 11-9. Hierdoor sluiten CNT en RSCM met 18 op 24 de heenronde af op een gedeelde derde plaats.

Leider Antwerpen ontving in het Wezenberg zwembad La Louvière, de nummer 5 in de stand. De Wolven startten furieus en liepen al snel 1-4 uit. Halverwege het tweede kwart sloeg de motor van Antwerpen eindelijk aan: 5-5 aan de rust. Ook na de rust blijft het spannend. Drie minuten voor affluiten lukte KAZSC de 8-6. ENL kwam nog terug tot 8-7, maar kon in de laatste minuut geen punt meer uit de brand slepen. Door de overwinning sluit Antwerpen de heenronde als leider af en is het de enige ploeg die ongeslagen bleef.

De match Brussels-Brugge werd uitgesteld.

In tweede klasse herpakte Wase zich na het gelijkspel tegen Strombeek en het verlies bij GZV door uit te halen tegen Tielt. Het werd 11-4. Aalst had het niet onder de markt tegen rode lantaarn Strombeek. De bezoekers kwamen op voorsprong en konden aanklampen tot 5-5 en 9-7, maar uiteindelijke klaarde Aalst toch de klus toch in het laatste kwart: 11-7. Na verliespartijen tegen GZV, TZK en MZV sluit Calypso de heenronde af met een positieve noot: het ging met 6-13 winnen in Oostende. Leider MZV sluit vanavond zijn heenronde af met de verplaatsing naar Leuven. Vrijdag al won nummer twee GZV met 9-18 in Antwerpen.

In derde klasse behaalde Roeselare zijn tweede driepunter: het won met het kleinste verschil van Seraing: 8-7. Eupen kende geen problemen met Helios: 16-8. Vrijdag slaagde VZG er niet in om de verplaatsing naar Hasselt tot een goed einde te brengen: het werd 11-6. Hasselt komt hierdoor tot op 2 punten van leider Merksem, dat de verplaatsing naar La Louvière B wel nog tegoed heeft.

Leider Ixelles heeft in vierde klasse uitgehaald: het werd 1-8 in Ciney. Co-leider Hasselt B won vrijdag met 11-14 in Blankenberge. Beide ploegen staan nu gedeeld eerste met 21 op 24. Nummer drie in de stand, Soignies, won met 9-5 van Mechelen B. Hierdoor komt Soignies op gelijke hoogte, beide ploegen hebben 15 punten. Ten slotte won Ensival met 9-7 van Dendermonde.