waterpolo-online.com
 

Weekendoverzicht 12-13-14 oktober

In de Superliga trok Moeskroen naar Mechelen met als doel een 9 op 9 neer te zetten. In Geerdegemvaart starten de bezoekers alvast goed. Via Charly Ben Romdhane en Alexander Grman komen ze al snel op een 0-2 voorsprong. Mechelen prikt tegen via Simon Van der Jeugt, maar Anthony Thues zet daarna de 1-3 op het bord. Dat is ook de stand na periode 1. In het tweede kwart scoort Moeskroen opnieuw tweemaal kort na elkaar. Ben Romdhane en Lionne zijn schutters van dienst. Via Rostyslav Naumchyk lopen ‘Les Dauphins’ zelf uit tot 1-6, maar vlak voor de rust mildert Eben Lemmens tot 2-6. Ook na de rust blijft Moeskroen de beste ploeg. Valentin Roussel en Rostyslav Naumchyk zetten de 2-7 en de 2-8 op het bord. Thues scoort even later de 2-9 vanop man meer. Mechelen prikt nog tweemaal tegen in het derde kwart, ook al van op man meer. Via Van der Jeugt en Yorick Woutermaertens staat het na driekwart wedstrijd 4-9. In het laatste kwart drijft Moeskroen het tempo nog wat op. Ze lopen uit tot 4-13 via Ben Romdhane, Lionne en Naumchyk (2x). Het slotakkoord is voor Arne Mannaerts. Hij zet de 5-13-eindstand op het bord. Moeskroen pakt zo 9 op 9, Mechelen start het seizoen met 0 op 6.

In LAGO Rozebroeken in Sint-Amandsberg stond de Superligawedstrijd tussen Kortrijk en Antwerpen op het programma. De bezoekers openen al snel de score via aanvoerder Niels Bus. Even later krijgt Antwerpen een man meer en deze wordt afgewerkt door Igor Maksymiuk. 0-2 is de stand na het eerste kwart. In het tweede kwart scoor KWK al snel de aansluitingstreffer, via Jan Nel.  Antwerpen loopt dan weer wat verder uit, via Van den Broucke en Van Der Brempt. Maar via de broers Nel komt Kortrijk opnieuw terug tot 3-4. Via Nick Poelmans gaan de Sinjoren rusten met een 3-5 voorsprong. Kortrijk neemt de beste start na de rust. Via Tom Nel en Niels Van der Linden komt het op gelijke hoogte. Maar dan schakelt Antwerpen weer een versnelling hoger en zet een 4-puntenkloof op het bord. Beide ploegen scoren dan nog 1 keer. 6-10 is de stand na 3 periodes. Het laatste kwart kent een turbulent begin. Na 20 seconden krijgt KWK een penalty, omgezet door Jan Nel. 10 seconden later mag Jan Nel opnieuw naar de 5-meterlijn. Igor Maksymiuk wordt uitgesloten na een brutaliteit. Gevolg: penalty voor KWK en Antwerpen 4 minuten met een man minder. Jan Nel zet de penalty om (8-10). Jay Van Hoey scoort de 8-11, maar Kortrijk komt tijdens de 4 minuten man-meer terug tot 10-11 via Jan Nel en Michiel D’hooghe. Samy Labreg scoor op 3 minuten van het einde de 11-11. Antwerp-coach Dams krijgt na deze fase een rode kaart van het scheidsrechterlijke duo. Op 52 seconden van het einde krijgt ook Antwerpen een penalty, maar deze laten ze onbenut. In de absolute slotfase slaagt Ward Gheysen er in om zijn ploeg over de streep te trekken. Eindstand 12-11. Kortrijk start het seizoen met 9 op 12, Antwerpen moet tevreden zijn met 6 op 9.

De derde wedstrijd in de Superliga werd gespeeld in La Louvière. Les Loups ontvingen Doornik. De thuisploeg nam de beste start en stond al snel 1-0 voor via Olivier Huart, maar Doornik boog de achterstand om in een 1-4 voorsprong, dankzij doelpunten van Greg Moronval (2x), Samuel Gomez en Bastien Brismee. In het tweede kwart opent ex-CNT’er Kevin Chavepeyer de score, maar opnieuw prikt Brismee eentje tegen. Doornik slaagt er niet in verder uit te lopen en ziet La Lou terugkeren. Via Huart en Tanguy Godeau staat het aan de rust 4-5. In het derde kwart opent Gomez de score voor CNT, maar Robin Leemans scoort de aansluitingstreffer. Doornik slaat dan een kleine kloof, maar Nicolas Goffin zorgt voor de 6-8 tussenstand na drie periodes. In het laatste kwart scoor Eloi Minet de 6-9 voor Doornik. Huart zet met zijn 3de van de avond nadien de 7-9 op het bord. De score blijft dan lange tijd ongewijzigd tot Malory Godeau op 20 seconden van het einde de 8-9 scoort. Op 5 seconden van het einde slaagt Goffin er zelf nog in om zijn ploeg langszij te brengen. La Louvière – Doornik eindigt dus op 9-9.

In de damescompetitie stonden er dit weekend 3 wedstrijden op het programma. Op vrijdag pakte Antwerpen zijn eerste overwinning van het seizoen. De dames wonnen met 17-3 van La Louvière. Op zaterdag ontving landskampioen en bekerwinnaar GZV Aalst in het Strop. Het werd een ruime overwinning voor de Gentse (32-2), dat het seizoen start met een 6 op 6. Ook MZV Eeklo boekt een 6 op 6. De Meetjeslanders gingen met ruime 5-23 cijfers winnen bij Calypso.

In tweede klasse ontving leider GZV de ploeg uit Tielt. De Gentse haalde het met 14-9 en boekt zo 12 op 12. Ook Oostende pakt 12 op 12. De 4de thuismatch leverde ook een 4de zege op, 17-8 tegen Aalst. In de kelder van het klassement ontving Mons Calypso. De spelers van coach Fulgeanu boekten hun eerste overwinning, 12-10. Promovendus Waregem boekte zijn 2de overwinning. Na een thriller wonnen de West-Vlamingen met 14-13 van Leuven. Wase ontving Antwerpen B en haalde het met 17-13.

In derde klasse waren er thuisoverwinningen voor Ixelles, VZ Gent en Merksem. Ixelles versloeg Eupen met 13-11. Eupen blijft zo laatste met 0 punten. VZG boekte zijn eerste overwinning van het seizoen, 11-6 tegen Helios. Merksem haalde het thuis van Seraing met 15-8 en springt daardoor naar de 2de plaats. Leider Hasselt ging met 8-16 winnen in Roeselare. La Louvière B en Strombeek verdeelden de buit (10-10)

In vierde klasse boekte Brugge zijn tweede overwinning. Het werd 4-20 bij Hasselt B. Ook Mechelen B en Oostende B wonnen hun wedstrijd. Mechelen versloeg Dendermonde met 12-5, Oostende won van Gent met 16-11. Moeskroen B kreeg de forfaitoverwinning van Ensival. De uitslag van Soignies – Ciney is niet bekend.