waterpolo-online.com
 

Weekendoverzicht 11-12-13/05/2018

De slotspeeldag van de play-offs werd georganiseerd door leider Antwerpen. Voor deze laatste wedstrijden trokken de teams naar het bad van Seraing. De avond werd geopend door uittredend landskampioen Moeskroen en Mechelen. Les Dauphins namen de beste start en vanop penalty zette Jerome Desmettre al snel de 1-0 op het bord. Mechelen scoort even later de gelijkmaker via Gerry Junior Verschuren, maar Moeskroen komt opnieuw op voorsprong via Desmettre. Beide ploegen laten dan een man meer liggen. Het slotakkoord van de eerste periode is voor Mechelen. William Wittevrongel zet de 2-2 op het bord. In het tweede kwart schakelt Moeskroen een tandje hoger. Les Dauphins slagen erin om de netten viermaal te doen trillen, Mechelen komt niet tot scoren. We gaan de rust in bij een 6-2-stand. Mechelen opent de score in het derde kwart via Ruben Cools, maar Moeskroen prikt er eentje tegen via Medhi Sidhoum. Bij een 8-4 tussenstand gaat Mechelen een versnelling hoger. Op 15 seconden van het einde slaagt Sven Publie erin om de gelijkmaker op het bord te zetten. Maar op 2 seconden van het einde van het derde kwart zet Alexander Grman de 9-8 op het bord. In het laatste kwart zet Maxime Lionne al snel de 10-8 op het bord. Mechelen krijgt nog een penalty maar laat de kans op 10-9 liggen. De 10-9 komt er wel, via Vladyslav Dulin. Maar dichter komen De Pirates niet meer. Moeskroen pakt de overwinning en pakt zo 9 op 9 in de play-offs.

 

De slotwedstrijd van de competitie werd gespeeld tussen Antwerpen en Doornik. Bij winst pakte Antwerpen voor het eerst sinds 1987 nog eens de titel. De wedstrijd kende een korte studieronde, waarna Charly Ben Romdhane de score opende. Een dertigtal seconden later verdubbelde Justin Kubat de voorsprong. Een time-out van AZSC-coach Dams leverde niets meer op in het eerste kwart. Het tweede kwart is nog niet goed en wel begonnen of Doornik bouwt zijn voorsprong al uit tot 0-3, via Gregory Moronval. Dit is het signaal voor Antwerpen om de wedstrijd in handen te nemen. Op minder dan een minuut tijd scoren de Lions driemaal. De doelpunten komen van Sean Van Der Brempt, Niels Bus en Kevin Vervoort.. Antwerpen komt zelf op voorsprong via Jay Van Hoey. 4-3 is ook de ruststand. In het derde kwart start Doornik het best. Via Kubat en Romdhane buigen ze de achterstand om in een 4-5 voorsprong. Antwerpen scoort de gelijkmaker via Denis Sabani, maar Samuel Gomez Nino brengt CNT weer op voorsprong. De Lions schakelen weer een versnelling hoger en komen opnieuw op voorsprong. Via Nick De Backer (2x) en Kevin Vervoort lopen ze uit tot 8-6. Sandor Hirbek scoort de aansluitingstreffer voor CNT. 8-7 na driekwart wedstrijd. In het laatste kwart vallen er geen doelpunten meer. Met een ultieme time-out probeert CNT de gelijkmaker nog te forceren maar dat lukt niet. Antwerpen wordt zo voor het eerst in 31 jaar weer kampioen en op basis van de reguliere competitie is deze titel meer dan verdiend. Moeskroen eindigt op de 2de plaats, Doornik wordt 3de en Mechelen 4de.

 

Brugge en Mons speelden op zaterdagavond voor de laatste keer tegen elkaar. In het Olympiabad namen de spelers van coach Fulgeanu de beste start. Ze komen al snel 0-1 voor via Sheridan Druart. Brugge komt langszij via youngster Stijn Beirens. Dat is meteen ook de stand na het eerste kwart. In het tweede kwart schakelt Brugge enkele versnellingen hoger. Ward Gheysen, Tim Baeckelandt en kersvers international Niels van der Linden scoorden elk tweemaal. Goed voor een 7-1 ruststand. Mons opent de score in het derde kwart via Druart, maar via Baeckelandt loopt BZK weer uit tot 9-2. Cyril Valles scoort tegen voor Mons. U17’er Stan David en Niels Van Der Linden brengen de stand op 11-3 na het derde kwart. In het laatste kwart vallen er nog 12 doelpunten, 10 langs de kant van BZK, 2 langs de kant van Mons. Eindstand: 21-5. Volgend seizoen speelt Mons in 2de klasse. De KBZB wou eerst 10 ploegen in de Superliga, maar geeft Mons nu toestemming om volgend seizoen in de 2de afdeling aan te treden.

 

Op zaterdag 26 mei vinden de halve finales van de Beker van België plaats. Daarin neemt tweedeklasser Calypso het op tegen Mechelen. De andere halve finale is een heruitgave van de finale van vorig jaar. Winnaar van vorig jaar Doornik zal de degens kruisen met Moeskroen. Beide halve finales vinden plaats in het zwembad van La Louvière. Daar vinden een week later ook de finales plaats. Voor de beker bij de dames, Beker Hugo Rasschaert, is de affiche al bekend. MZV Eeklo neemt het op tegen kersvers landskampioen GZV.

Voor de Beker van België B staan binnenkort ook de halve finales op het programma. La Louvière B, Leuven Aqua, Merksem en Waregem maken nog kans op de beker