pioen partners
waterpolo-online.com

Weekendoverzicht 09-10-11/03/2018

Het overzicht van dit weekend beginnen we in de damescompetitie. Leider MZV Eeklo ontving eerste achtervolger Gentse voor de laatste derby in het kleine zwembad. Beide ploegen hadden met hetzelfde aantal punten, maar de eerdere overwinning van de kampioen in Gent zette hen op plaats 1. Deze dameswedstrijd staat altijd garant voor spanning en spektakel. Het zijn de bezoekers die de score openen, via Janne Laton op man-meer. Maar Eeklo buigt de achterstand om via Sien Verbeke en een penalty van Fee Lampaert. 2-1 na het eerste kwart. In het tweede kwart scoren beide ploegen elk éénmaal. Zo blijft het enorm spannend. Ook in het derde kwart zien we hetzelfde scenario. Eeklo vergroot zijn voorsprong tot 2 doelpunten via Linde De Wispelaere, maar opnieuw klampt de Gentse aan. De bekerwinnaar komt nadien langszij, 5-5 via Sylvie Den Blauwen. Dat is ook de stand na driekwart wedstrijd. In het laatste kwart start de kampioen sterk via Lampaert en De Wispelaere, maar op penalty scoort Janne Laton de aansluitingstreffer en even later zet Sarah Nel de gelijkmaker op het bord. Na een time out scoort Sarah Nel haar 2de van de avond (7-8). Coach Dietens neemt nog een time out op 42 seconden van het einde, maar deze levert niets meer op. Eindstand 7-8. MZV en KGZV beëindigen de competitie al zeker op de eerste 2 plaatsen en zullen dus onder elkaar uitmaken wie kampioen wordt.

De dames van Aalst ontvingen dit weekend de dames van La Louvière. Na een spannende wedstrijd haalde de thuisploeg het met 10-9. De dames van Leuven boekte op zondag een overwinning tegen Antwerpen. Het werd 12-5.

In de Superliga werden er dit weekend 3 wedstrijden afgewerkt. Bekerwinnaar Doornik ontving in eigen bad Kortrijk. Doornik startte het best aan de wedstrijd. Halfweg het eerste kwart stond het al 3-0. Doornik kan de voorsprong niet verder uitbouwen en Kortrijk scoort éénmaal tegen in het eerste kwart, op man meer via Stan Caron. In het tweede kwart gebeurt er lange tijd niets noemenswaardig. Net over halfweg dat kwart scoort Michiel D’hooge de aansluitingstreffer. Nadien volgt er één minuut lang een waar doelpuntenfestijn. We zien 2 goals van Doornik en 1 van Kortrijk. Het laatste wapenfeit van het tweede kwart is voor de West-Vlamingen. Thomas Delorge zet de 5-4 ruststand op het bord. Ook in het derde kwart is de spanning te snijden. Doornik slaagt er in een kloofje te slaan, onder meer dankzij Rostyslav Naumchyk. Hij scoort 3 keer in het derde kwart (10-6). In het laatste kwart scoort Doornik al snel tweemaal, maar opnieuw vecht Kortrijk terug. Via Florin Iordan en het 3de doelpunt van Stan Caron, komen ze terug tot 12-10. Maar dichter komen ze niet meer. Door deze overwinning springt Doornik over Moeskroen naar plaats 2, op 1 punt van leider Antwerpen.

Hekkensluiter Mons ontving de Wolven van La Louvière. Het eerste kwart verliep gelijkopgaand. Mons kwam al snel 0-1 achter, maar herstelde het evenwicht en kwam zelf op voorsprong. Pas bij 3-3 kon La Louvière een eerste kloofje slaan (3-5). In het tweede kwart schakelden de Wolven enkele versnellingen hoger en van 3-5 ging het naar 3-10. Nadien scoorden beide ploegen nog elk éénmaal. Sheridan Druart voor Mons en Tanguy Godeau voor La Louvière. Rusten bij 4-11. Vanaf het derde kwart breidde La Louvière zijn voorsprong steeds verder uit (6-17) In het laatste kwart duwde de ploeg van coach Borhene Ben Romdhane Mons helemaal kopje onder. Youngsters Numa Matthys en Tanguy Godeau namen 8 van de 11 doelpunten in het laatste kwart voor hun rekening. Zij scoorden respectievelijk 6 en 7 doelpunten deze wedstrijd. Eindstand 7-28

Mechelen speelde “op verplaatsing” in eigen bad tegen Brussels. Een verschroeiende start leverde de Pirates al snel een 0-6 voorsprong op. Sven Publie nam 4 doelpunten voor zijn rekening. Brussels scoorde éénmaal tegen in het eerste kwart (1-6). In het tweede kwart bouwde Mechelen zijn voorsprong gestaag uit. Wittevrongel bracht met 3 doelpunten de ruststand op 4-13. De mannen uit de hoofdstad openden de score in het derde kwart, maar met 3 doelpunten breidden de Maneblussers hun voorsprong weer verder uit. Het 3de kwart werd afgesloten met een 7-17 tussenstand. In het laatste kwart scoorde Mechelen nog 4 keer, Brussels liet nog tweemaal de netten trillen. Eindstand: 9-23. Sven Publie en William Wittevrongel kroonden zich tot topschutters met elk 6 doelpunten.

In de tweede klasse stond er ook een Oost-Vlaamse derby op het programma. Leider Eeklo kreeg het bezoek van de buren en eerst achtervolger Gent. Na een spannende wedstrijd kon Eeklo in het laatste kwart het verschil maken (13-9). Nummer 3 in de stand, Tielt, trok naar Oostende. Ook hier werd in het laatste kwart het verschil gemaakt. De bezoekers wonnen met 7-9. Aalst ontving Leuven in eigen huis. Na 2 kwarts stond Aalst 4-0 voor, maar dan begon Leuven uit een ander vaatje te tappen. Ze gingen op en over Aalst en haalden het met 7-9. Op vrijdag ging Wase winnen bij Antwerpen B. Het werd 7-12. Het resultaat van de wedstrijd Stombeek – Calypso is niet gekend.

In derde klasse ontving leider Waregem VZG. De thuisploeg wou zijn voorsprong in het klassement maar al te graag behouden en deed dat ook. Het werd 11-8. In de strijd om de 2de plaats deed Hasselt A wat het moest doen: thuis winnen van Merksem (9-7). Daardoor tellen de limburgers nu 1 punt meer, maar Merksem heeft wel een match minder gespeeld. Helios leed een thuisnederlaag tegen La Louvière B (11-14). De wedstrijd tussen Eupen en Roeselare werd uitgesteld.

In vierde klasse won leider Ixelles makkelijk van Genk met 15-2. Ook eerste achtervolger Mechelen boekte een makkelijke 17-4 overwinning tegen Ensival. Nummer 3 in de stand, Hasselt B, ging ietwat verrassend onderuit bij Soignies (5-4). Ciney won thuis van Blankenberge met 11-10.