waterpolo-online.com
 

weekendoverzicht 05-06-07/10/2018

In de Superliga ontving MZV het team van Kortrijk. Beide ploegen boekten vorig weekend hun eerste overwinning tegen respectievelijk Brussels en Doornik. In het Verbauwenbad namen de West-Vlamingen de beste start. Ze kwamen tweemaal op voorsprong, via Ward Gheysen en Jan Nel, maar Simon De Langhe bracht MZV telkens op gelijke hoogte. 2-2 na het eerste kwart. In het 2de kwart is het opnieuw Gheysen die de score opent, maar Michael De Boever en Jens Lemmens brengen MZV op voorsprong. Kortrijk plaatst nadien een tussenversnelling met 3 doelpunten na elkaar. De Langhe zet met zijn 3de van de avond de 5-6-ruststand op het bord. In het derde kwart opent Kortrijk de score via Michiel D’hooghe, maar opnieuw klampt Eeklo aan via Tuur Damman. Kortrijk slaagt er niet in om een grote kloof te slaan. Na driekwart wedstrijd staat er een 9-12 tussenstand op het bord. De Langhe zet met zijn 4de goal van de avond de 10-12 op het bord, maar opnieuw loopt Kortrijk verder uit via Van der Linden en Tom Nel. Youngster Jente Dondeyne scoort de 11-14, maar opnieuw prikt Kortrijk tegen, 11-15. Ervaren rotten Timmerman en De Boever doen de hoop in het Eeklose kamp nog even opleven bij 13-15, maar Niels Van der Linden beslist de wedstrijd met 3 doelpunten in de laatste 3 minuten. De wedstrijd eindigt uiteindelijk op 13-19.

 

Moeskroen ontving op zaterdagavond La Louvière. Les Loups wonnen vorig weekend van Mechelen met 12-11. In Moeskroen kregen ze al snel de kans op om voorsprong te komen, maar de verkregen penalty ging verloren. Dit was voor Moeskroen het signaal om de match in handen te nemen. Het gaat snel naar 3-0, via Maxime Lionne, Rostyslav Naumchyk en Anthony Thues. Op het einde van het eerste kwart scoort Grman de 4-0 op penalty. In het 2de kwart zien de supporters lange tijd geen doelpunten. Pas na 5 minuten zet Lionne de 5-0 op het bord. Nicolas Goffin prikt er eentje tegen voor La Lou, maar nadien zet Mathias Zwart de 6-1 op het bord. Youngster Tanguy Godeau zet de 6-2 ruststand op het bord. Ook in het 3de kwart komen beide ploegen tweemaal te scoren. Alexander Grman en Maxime Lionne scoren voor ‘Les Dauphins’, Numa Matthys en Olivier Huart doen dat voor ‘Les Loups’. La Louvière komt nog terug tot 9-6, maar dan vindt Moeskroen het welletjes geweest. Met 4 doelpunten op rij leggen de Henegouwers de 13-6-eindstand vast.

 

De derde wedstrijd in de Superliga dit weekend werd gespeeld tussen Brussels en Antwerpen. In het eerste kwart opent Antwerp-kapitein Niels Bus de score na 2 minuten. Brussels krijgt even een later een penalty, maar kan deze niet omzetten. Verder wordt er niet meer gescoord in het eerste kwart. In het tweede kwart schakelt de landskampioen enkele versnellingen hoger. Het gaat van 0-1 naar 0-7 met onder meer doelpunten van Van Der Brempt (2x) en Poelmans (2x). 0-7 is ook de ruststand. Ook in het derde kwart opent Antwerpen de score via Nikola Jakiç. Brussels prikt eentje tegen via Laurens Sattler, maar Van Hoey scoort tweemaal tegen en brengt de stand zo op 1-10. Kevin Missault scoort de 2-10, Van der Brempt scoort tegen. 2-11 na drie periodes. In het laatste kwart gaat Antwerpen op hetzelfde elan voort. Jay van Hoey scoort zijn 4de en 5de doelpunt van de avond. Uiteindelijk eindigt de match op 4-15. Antwerpen deelt na 2 wedstrijden de leiding met Kortrijk en Moeskroen.

 

In de tweede afdeling ontving Antwerpen B op vrijdag Calypso. De Brusselaars hadden nog geen punten gepakt en keerden ook nu zonder punten naar huis. Ze verloren met 7-4. Leiders GZV en ROSC hielden schietoefeningen op zaterdagavond. GZV klopte Mons met 32-10 en Oostende versloeg co-leider Wase met 20-5. Waregem hield in eigen bad Tielt op een 10-10 gelijkspel. Beide ploegen starten het seizoen met een 4 op 9. Op zondag won Leuven van Aalst met 11-5.

 

In derde klasse stond een duel tussen de leiders op het programma. Hasselt A en Strombeek verdeelden de punten (14-14). Helios won met 12-9 van Eupen. Op zaterdag won Merksem met 14-8 van La Louvière B. Roeselare en Ixelles pakten hun eerste punt na een 8-8 gelijkspel. VZG was by.

 

In vierde klasse werd de competitie hervat na de opschorting van vorige week. Nieuwkomer Brugge boekte zijn eerste overwinning tegen Moeskroen B (15-7). Blankenberge versloeg de buren van Oostende B met 16-15. Genk en Dendermonde behaalden ruime overwinningen tegen Mechelen B (22-9) en Soignies (16-2). Ook Ciney zegevierde na hun wedstrijd tegen Ensival (13-8). Hasselt B was by