waterpolo-online.com
 

Weekendoverzicht 02-03-04/03/2018

Leider Antwerpen trok dit weekend naar Kortrijk. De Lions verloren dit seizoen nog niet en wouden die reeks in Kortrijk maar al te graag verder zetten. De bezoekers startten goed en kwamen al gauw op een 0-2 voorsprong, maar Kortrijk boog die achterstand nog om naar een 3-2 stand na het eerste kwart, via doelpunten van Jan Nel, Florin Iordan en Michiel D’hooge. In het tweede kwart ging het gelijk op tot 4-4. Toen plaatsten de Lions een kleine tussenversnelling, 4-6 aan de rust. In het derde kwart duwde Antwerpen door, wat resulteerde in een 5-10 stand na driekwart wedstrijd. In het laatste kwart diepte Antwerpen zijn voorsprong nog verder uit, onder meer dankzij het 4de doelpunt van Jay Van Hoey. Eindstand 6-14.

Kampioen Moeskroen trok naar Mechelen voor hun wedstrijd tegen Brussels. Moeskroen kende een moeilijk eerste kwart maar sloot dat kwart af met een 1-3 voorsprong, dankzij 2 doelpunten van Medhi Sidhoum. In het tweede kwart leek Moeskroen opeens bevrijd te kunnen spelen. Les Dauphins scoorden 9 keer, waarvan één doelpunt ‘at the buzzer’ van Gilles Sory. Brussels zette daar 3 doelpunten tegenover, goed voor een 4-12 ruststand. Het derde kwart verliep weer wat moeizamer voor de kampioen (2-3), maar in het laatste kwart diepten ze hun voorsprong weer verder uit, dankzij 2 doelpunten van Alexander Grman. De wedstrijd eindigde op 9-21.

Mechelen trok naar hekkensluiter Mons. Na nog geen 2 minuten spelen, stond er al een 0-3 tussenstand op het bord. En Mechelen bleef zijn voorsprong uitbouwen, 1-8 na het eerste kwart. In het tweede kwart zette Mechelen een 0-10 periodestand op de tabellen. Sammy Claes en Sven Publie namen elk 4 doelpunten voor hun rekening in deze periode. In het derde kwart scoorde Mechelen 9 keer, Mons 2 keer, goed voor een 3-27 tussenstand. Ook in het laatste kwart startte Mechelen verschroeiend. Met 3 doelpunten op een rij bracht Sammy Claes zijn totaal op 9 in deze wedstrijd. Ook Jarmo Van Doorn scoorde nog tweemaal. Eindstand: 4-36.

Doornik kreeg dit weekend Brugge op bezoek. In een spannend eerste kwart werd er maar eenmaal gescoord. Gregory Moronval opende de score voor CNT. Diezelfde Moronval zette in het 2de kwart al snel de 2-0 op het bord. Na de aansluitingstreffer van Ward Gheysen, duwde CNT door, goed voor een 6-1 ruststand. Charly Ben Romdhane zorgde met zijn 3de doelpunt van de avond voor de 7-1, maar Brugge kwam terug tot 7-3. CNT scoorde ook nog 2 keer in dat kwart, 9-3 na 3 periodes. In het laatste kwart duwde Doornik de bezoekers kopje onder. CNT scoorde nog 5 keer, BZK kon maar 1 keer tegenscoren, via Mathias Zwart. Eindstand: 14-4

In tweede klasse trok de 2de in de stand, GZV, naar Tielt. De thuisploeg startte furieus en stond halfweg het 2de kwart 6-0 voor. Na 3 kwarts stond het 11-3. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd op 15-8. Door deze overwinning komt Tielt tot op 5 punten van GZV. Ook Aalst komt in de stand tot op 5 punten van de Gentse. De Ajuinen wonnen met 11-13 in Calypso. Met 6 doelpunten had Simon Van Der Jeugt een groot aandeel in deze zege. Wase ontving Oostende en stuurde de bezoekers puntenloos naar huis. Het werd 15-8. Vanavond sluiten Leuven en Antwerpen B de speeldag af in 2de nationale.

Bij de dames stonden er gisterenavond 2 wedstrijden gepland. Calypso BWC haalde het met 12-6 van Antwerpen. Bekerwinnaar GZV won met 44-3 van Aalst. Vanavond trekt kampioen MZV naar Leuven.

In derde klasse won Waregem de topper tegen Hasselt A. Het werd 16-14. Door deze overwinning breidt Waregem zijn voorsprong uit tot 5 punten op Hasselt. Merksem won thuis met 13-8 van Eupen en springt daardoor over Hasselt naar plaats 2. Vanavond trekt VZ Gent nog naar La Louvière. De wedstrijd Helios – Seraing werd uitgesteld.

De topper in vierde klasse werd gewonnen door Ixelles. Ze haalden het met 10-15 in het bad van Hasselt. Door deze overwinning telt Ixelles 3 punten meer dan de eerste achtervolgers met nog 2 wedstrijden te goed. Ciney haalde het met 7-10 in Genk en springt daardoor over de Limburgers in het klassement. Hekkensluiter Dendermonde speelde 3-3 gelijk tegen Soignies. De wedstrijd Blankenberge – Mechelen B werd uitgesteld.