waterpolo-online.com
 

Weekend voorbeschouwing 21-22-23/09

Het nieuwe seizoen is nu officieel van start gegaan! De eerste ronde van de Beker van België B is gespeeld en volgende weekend begint de competitie opnieuw. Wij van Belgian Waterpolo zijn alvast klaar voor een spetterend seizoen, jullie ook?

In de eerste ronde van de Beker van België B stonden er 2 nieuwe ploegen op de tabel. Oostende B en Moeskroen B maakten hun debuut en plaatsten zich direct voor de volgende ronde. Oostende B won met 13-10 van Helios, Moeskroen B versloeg Ensival met 14-8. Ook Mechelen B, Seraing, Dendermonde en Roeselare stootten door naar de 2de ronde.

Dit weekend staat de eerste speeldag op het programma. In de Superliga ontvangt promovendus Eeklo kampioen Antwerpen. Eeklo, dat met Frank Degryse een nieuwe coach aantrok, zal zich onmiddellijk willen tonen bij hun terugkeer in de hoogste afdeling. Het wordt ook meteen de eerste wedstrijd in het nieuwe zwembad. Kampioen Antwerpen was vorig weekend actief op de EU Champions Cup in Praag. In de groepsfase wonnen de Lions tweemaal en verloren ook twee wedstrijden. Daardoor speelden ze zondag voor de 5de plaats tegen de Litouwse kampioen. De Lions stonden halfweg 5-6 achter maar wonnen uiteindelijk met 10-6!

Nog in de Superliga staat dit weekend Moeskroen-Kortrijk op het programma. Kortrijk haalde enkele goede versterkingen binnen, waaronder Samy Labreg. Labreg doorliep alle jeugdreeksen bij RDM, maar trekt nu dus naar KWK. Ook RDM deed enkele transfers. Ze plukten Charly Ben Romdhane weg bij concurrent CNT en verwelkomden Mathias Zwart terug na een jaar in Brugge. De 3de wedstrijd in de Superliga dit weekend gaat tussen Doornik en Brussels.

In de 2de afdeling krijgen we een duel tussen de nieuwkomers. Degradant Mons ontvangt promovendus Waregem op zaterdagavond. Wase ontvangt de ploeg van Tielt en Antwerpen B trekt naar de kust voor een wedstrijd tegen Oostende A. Op zondag staat er een duel gepland tussen de nummers 2 en 4 van vorig jaar. KGZV ontvangt Neptunus Aalst. Leuven en Calypso sluiten de eerste speeldag af.

In 3de klasse staat op vrijdag een duel tussen Hasselt A en VZG op het programma. Op zaterdag krijgen we een Waals duel tussen Seraing en Helios, Merksem ontvangt Roeselare en Strombeek ontvangt nieuwkomer Ixelles. Op zondag ontvangt La Louvière B Eupen.

Tot slot hebben we nog de 4de klasse. Daar worden de debatten op vrijdag geopend tussen Blankenberge en Soignies. Op zaterdag ontvangt Genk de ploeg van Ensival. De 2 nieuwe ploegen van Oostende en Moeskroen geven elkaar partij op de eerste speeldag. Hasselt B ontvangt Mechelen B, een duel tussen de nummers 2 en 3 van vorig seizoen. Dendermonde sluit de speeldag in 4de af met een duel tegen Ciney