waterpolo-online.com
 

Weekendoverzicht

In de Superliga stonden er zaterdagavond twee toppers op het programma. Landskampioen Moeskroen ontving de buren uit Doornik. Moeskroen was nog steeds ongeslagen en wou die reeks maar al te graag verder zetten. Het was wel Doornik dat het beste uit de startblokken schoot. Moeskroen kwam wel 1-0 voor maar na het 1ste kwart flikkerde er 1-4 op het scorebord, met onder andere een doelpunt op de buzzer van Samuel Gomez. Moeskroen herpakte zich in het 2de kwart en kwam terug tot 6-6. In het 3de kwart sloeg Doornik opnieuw een kloofje (7-9). Moeskroen vocht nog voor wat ze waard waren, maar met 2 doelpunten legde Charly Ben Romdhane de 9-12 eindstand vast. Moeskroen verliest zo voor het eerst sinds 16 november 2013 een thuiswedstrijd. Doornik nadert zo tot op 1 punt van Moeskroen.

De andere topper vond plaats in Antwerpen. Het Wezenbergbad was het decor voor Antwerpen A – Mechelen A. Ook Antwerpen A is nog steeds ongeslagen. Ze wonnen 5x en speelden vorige week gelijk tegen Moeskroen. Vanaf periode 1 werd al duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. De Maneblussers konden periode 1 afsluiten met een 1-2 voorsprong. In de 2de periode werd de score omgedraaid. Daarin haalde Antwerpen het met 2-1, 3-3 aan de rust. Ook na de rust bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd. Telkens wanneer Antwerpen een voorsprong nam, kwam Mechelen terug, 6-6 en dus moest de laatste periode uitsluitsel brengen. Daarin bleken de mannen van coach Jorn Dams de sterksten. Ze haalden het finaal met 8-6.

Brugge pakte dit weekend zijn eerste driepunter van het seizoen. Ze haalden het met 27-9 van hekkensluiter Mons. La Louvière A won met 10-9 van Kortrijk en wipt zo over Brussels naar de 5de plaats in de stand.

Bij de dames won landskampioen Eeklo met 25-2 van Aalst. Gentse won thuis van Leuven met 21-4 en Calypso haalde het met 8-16 in La Louvière. Eeklo blijft ongeslagen aan de leiding, Gentse volgt op 3 punten. Calypso en Antwerpen staan gedeeld 3de met 9 punten.

In de tweede klasse haalde Gentse A het van de Wase met 8-7. Gentse behoudt zo zijn 2de plaats in het klassement. Leider Eeklo pakte zijn 8ste overwinning van het seizoen, 15-8 tegen Calypso. Tielt won thuis van Leuven met 12-9. Tielt blijft 3de, Leuven zakt door de nederlaag naar plaats 8, met nog 1 punt voorsprong op Antwerpen B. ‘Den twee’ ging zaterdagavond winnen in Strombeek (7-8). Tot slot won Aalst thuis van Oostende met 13-4. Aalst springt zo over Calypso naar plaats 4.

In derde klasse werden er al 3 wedstrijden afgewerkt. Het kelderduel tussen Helios en Roeselare werd gewonnen door de thuisploeg (10-6). Leider Merksem won thuis met 13-6 van Seraing en VZ Gent bracht de verre verplaatsing naar Eupen tot een goed einde (8-10). Vanavond ontvangt La Louvière B de 2de in de stand, Waregem.

In vierde klasse won Ixelles op vrijdag met 13-8 tegen Mechelen B. Datzelfde Mechelen dook zaterdag opnieuw het bad in voor de wedstrijd tegen Ciney (13-10). Genk verloor thuis met 4-7 van Hasselt B en Soignies haalde het met 10-3 van Ensival. Vanavond sluiten Dendermonde en Blankenberge de speeldag af.