waterpolo-online.com
 

Wat kan Aalst tegen de kampioen?

Regerend landskampioen Moeskroen neemt het in de eerste ronde op tegen Aalst. Voor Aalst is het de eerste keer in enige tijd dat ze terug in de beker KBZB aantreden, na de opeenvolgende promoties van de afgelopen jaren, waaronder ook winst in de beker CSWP. Ze hadden graag nog een jaartje in de beker CSWP aangetreden, maar hun 7de plek in de tweede divisie zorgde ervoor dat ze zich nu met de grote jongens mogen meten.

Moeskroen, die naast uittredende landskampioen ook bekerfinalist is, zal ook dit jaar voor de dubbel proberen gaan. Aalst heeft al aangegeven dat het zijn eigen spel zal spelen aangezien aanpassen aan de tegenstander waarschijnlijk het verschil niet zal maken. Uiteindelijk is verliezen tegen een van de beste ploegen van België geen schande maar iedereen treft de sterke teams altijd liever 1 of twee rondes later. Ze gaan er alles aan doen om een aangename sfeer te creëren en zo te bewijzen dat waterpolo in Aalst aan een revival bezig is.

Moeskroen is met 12 op 12 aan het seizoen begonnen. Er was de nipte thuisoverwinning tegen Mechelen, maar de drie andere wedstrijden werden eenvoudig geworden. Ze zijn dus klaar voor de bekerconfrontatie. Aalst begon met 3 op 9 aan de competitie. Er zaten twee moeilijke verplaatsingen bij, dus ze kijken vol vertrouwen naar de toekomst.

We wensen beide teams veel succes!