waterpolo-online.com
 

Waalse derby

De tweede topper dit weekend is een duel tussen de twee ploegen die vorig seizoen de prijzen onder elkaar verdeelden: uittredend landskampioen Moeskroen tegen bekerwinnaar Doornik. Moeskroen staat momenteel eerste met 19 op 21, Doornik gedeeld derde met 15 op 18. Beide ploegen kruisten al eens de degens dit seizoen: in de supercup versloeg Moeskroen Doornik met 10-7.

Doornik gelooft in elk geval dat er iets te rapen valt in Moeskroen, vooral omdat er een reactie verwacht wordt na de middelmatige wedstrijd tegen Antwerpen. Ze kennen de kwaliteiten van Moeskroen en hopen dat ze kunnen inlopen in het klassement, aangezien elk punt telt voor de play-offs.

Moeskroen houdt gemengde gevoelens over na de match tegen Antwerpen, enerzijds zijn ze ontevreden van de offensieve onmondige eerste helft, maar van een 4-1achterstand een 6-7 voorsprong maken  met nog 2 minuten te spelen vergt natuurlijk karakter. Moeskroen is al sinds 16 november 2013 ongeslagen thuis en hoopt natuurlijk om deze reeks verder te zetten tegen Doornik.

Het belooft een spannende Waalse Derby te worden: stopt Doornik de thuisreeks van Moeskroen of blijft de uittredende kampioen op kop in het klassement?