waterpolo-online.com
 

Voorbeschouwing weekend 28-29-30/09/2018

In de Superliga worden er vanaf dit seizoen telkens maar 3 wedstrijden afgewerkt per weekend. Vorig weekend waren Mechelen A en La Louvière A by. Zij openen hun seizoen met een onderling duel in het zwembad van La Louvière. La Louvière trok in de zomer Kevin Chavepeyer aan van CNT. Bekerwinnaar Mechelen zag met Dulin en Cools 2 belangrijke spelers wegvallen. Ruben Cools gaat zich meer toe leggen op de triathlon en Vlady Dulin kiest voor een avontuur in Frankrijk bij Reims. Dit verlies werd opgevangen door de transfers van onder meer Simon Van der Jeugt (ZNA) en Eben Lemmens (PSV).

Promovendus Eeklo moest afgelopen weekend nipt de duimen leggen tegen landskampioen Antwerpen. De Meetjeslanders slaagden er bijna in om een 4-8 achterstand goed te maken, maar verloren uiteindelijk met 1 doelpunt verschil. Voor de 2de speeldag trekken de mannen van coach Degryse naar de hoofdstad voor een wedstrijd tegen RBP. Brussels verloor zijn openingswedstrijd in het bad van Doornik met 12-6. Beide teams zullen dus voluit voor de overwinning gaan.

De derde wedstrijd in de Superliga gaat tussen Doornik en Kortrijk. Zoals reeds gezegd boekte Doornik een eerste overwinning tegen Brussels. Kortrijk moest nipt de duimen leggen in en tegen Moeskroen. De West-Vlamingen stonden nagenoeg de volledig wedstrijd op voorsprong, maar beten uiteindelijk toch in het zand. Ze zullen ongetwijfeld opnieuw vechten voor wat ze waard zijn.

 

Bij de dames begint landskampioen GZV het seizoen met een verplaatsing naar Antwerpen. De Antwerpse dames boekten afgelopen weekend hun eerste overwinning, 3-29 in Aalst. De dames van Calypso beginnen aan hun seizoen tegen de dames van La Louvière. De dames van Leuven ontvangen op zondagavond de dames van Aalst. MZV Eeklo is by.

 

In tweede klasse ontvangt promovendus Waregem Vice kampioen GZV. Beide ploegen wonnen hun openingswedstrijd tegen respectievelijk Mons en Aalst. Beide ploegen zullen er alles aan doen om het maximum van de punten te behouden. Datzelfde Mons onvangt Antwerpen B. Beide ploegen stonden vorig jaar voor de Beker van België tegenover elkaar. Toen trok Antwerpen B aan het langste eind. Antwerpen B opende het seizoen met een nipte nederlaad (13-12) in Oostende. Oostende van zijn kant speelt een tweede thuiswedstrijd tegen de mannen uit de hoofdstad. Calypso verloor vorige week met 10-7 in leuven en zal dus uit zijn op een eerste overwinning. De laatste wedstrijd voor zaterdagavond wordt gespeeld tussen Leuven en wase in het Sinbad. Beide ploegen wonnen hun openingswedstrijd. Op zondag krijgt ontvangt Aalst Tielt op bezoek. De nummers 3 en 4 van vorig sezoen, spanning verzekerd dus.

 

Voor de derde afdeling openen ixelles en helios vrijdag de debatten. Beide ploegen verloren op de openingsspeeldag tegen respectievelijk Strombeek en Seraing. Voor Merksem en Hasselt staat een eerste topper op het programma. Beide ploegen streden vorig seizoen lang mee voor de titel en wonnen hun openingswedstrijd. Verder ontvangt Seraing Eupen en maakt roeselare de verplaatsing naar Strombeek. Op zondag kijk La Louvière B VZG in de ogen.

 

In vierde klasse speelt nieuwkomer Oostende B thuis Hasselt B. Oostende verloor in eigen bad nipt van die andere nieuwkomer, Moeskroen B. Hasselt speelde gelijk tegen Mechelen B. Dat Mechelen maakt de verplaatsing naar de kust om het op te nemen tegen Blankenberge. Die andere nieuwkomer, Moeskroen B ontvangt in eigen bad Ciney. Tenslotte speelt Genk thuis tegen Soignies.