waterpolo-online.com
 

Voorbeschouwing weekend 05-06-07/10/2018

In de Superliga mag promovendus MZV Eeklo zich dit weekend opmaken voor een tweede topper: Kortrijk maakt de verplaatsing naar het nieuwe Verbauwenbad. MZV scoorde vorige week zijn eerste drie punter van het seizoen tegen RBP en bewees op de openingsspeeldag dat ook de toppers het niet cadeau zullen krijgen door het nipte verlies tegen de landskampioen. KWK pakte zijn eerste driepunter in het bad van Doornik. Ook zij verloren op de openingsspeeldag nipt in het zwembad van Moeskroen.

Dat Moeskroen neemt het in eigen huis op tegen la Louvière. De Vicekampioen zal op zijn tellen moeten passen, want La Louvière won vorig weekend, met het kleinste verschil weliswaar, van bekerwinnaar Mechelen. Een van beide ploegen zal na dit weekend zijn maximum kwijt zijn.

Landskampioen Antwerpen zal naar alle waarschijnlijkheid zijn maximum behouden, aangezien het de verplaatsing maakt naar RBP. Al is in waterpolo een stunt nooit volledig uitgesloten.

 

Een wedstrijd maar in de damescompetitie dit weekend: Vicekampioen MZV Eeklo maakt de verplaatsing naar ZNA Aalst.

 

In tweede klasse zijn er nog drie ploegen met het maximum van de punten: KGZV Gent, ROSC Oostende en WZK Wase. Vicekampioen KGZV ontvangt in eigen huis Mons. Aan de kust maken ROSC en WZK onderling uit wie mee na speeldag 3 nog altijd het maximum van de punten heeft. Promovendus Waregem krijgt na KGZV vorige week alweer een stevige tegenstander voorgeschoteld: TZK Tielt komt op bezoek. Vanavond ontvangt Antwerpen B Calypso. Op zondag maakt ZNA Aalst de verplaatsing naar Leuven.

 

Vier ploegen die in derde klasse die schouder aan schouder speeldag 3 aanvatten: Hasselt, Seraing, La Louvière B en Strombeek. Hasselt en Strombeek kijken elkaar in de ogen in een wedstrijd die wel het etiket topper verdient. La Louvière B maakt de verplaatsing naar Merksem. Vanavond maken Helios en Eupen uit wie zijn eerste punten van het seizoen pakt. Roeselare en Ixelles vechten onderling uit wie na speeldag 3 de rode lantaarndrager blijft.

 

Na het debacle van vorige week worden in SH4 dit weekend dan toch wedstrijden afgewerkt, volgens een nieuwe kalender weliswaar. Brugge maakt thuis zijn debuut en neemt het op tegen Moeskroen B. Blankenberge maakt zich op voor een derby tegen Oostende B. Mechelen B maakt dan weer de verplaatsing naar Genk. Dendermonde speelt thuis tegen Soignies. Ciney ontvangt Ensival. Hasselt B is deze speeldag by.