waterpolo-online.com
 

Voorbeschouwing WE 7-8-9 december

In de vaderlandse waterpolocompetities gaan de terugrondes van start. Hoog tijd voor een round up van de heenronde en een vooruitblik op de eerste speeldag van de terugronde.

In de Superliga voert Moeskroen het klassement aan Les Hurlus boekten dit weekend hun 7de overwinning van het seizoen en staan hierdoor met het maximum van de punten op plaats 1. Kortrijk volgt al op 6 punten. De West-vlamingen verloren op speeldag 1 in Moeskroen en afgelopen weekend in Mechelen. Daartussen werd er 5 keer op rij gewonnen. Landskampioen Antwerpen speelde alleen nog maar wedstrijden op verplaatsing. Daaruit haalde het 12 punten. De Sinjoren hebben wel nog een wedstrijd te goed, namelijk op La Louvière. Mechelen en Eeklo bekleden momenteel samen de 4de plaats. Mechelen startte het seizoen met 0 op 9, maar pakte daarna wel een mooie 9 op 12. Promovendus Eeklo toonde al dat het in de hoogste afdeling thuishoort. De Meetjeslanders verloren nipt van Antwerpen en maakten het ook Moeskroen knap lastig. Daarnaast wonnen ze bijvoorbeeld ook in Doornik. La Louvière en Doornik tellen elk 7 punten na 7 wedstrijden. Beide ploegen kenden een moeizame start van het seizoen en willen dat in de terugronde rechtzetten. Hekkensluiter Brussels telt momenteel nog 0 punten.

Op de eerste speeldag van de terugronde trekt leider Moeskroen naar LAGO Rozebroeken voor hun wedstrijd tegen KWK. LAGO Rozebroeken is tijdelijk de thuisbasis van Kortrijk wegens de bouw van een nieuw zwembad. Kampioen Antwerpen ontvangt Eeklo in de eerste wedstrijd in het herstelde Wezenbergbad. Door aanhoudende renovatiewerken kon Antwerpen dus nog geen thuiswedstrijden spelen dit seizoen. Tot slot ontvangt hekkensluiter Brussels de ploeg uit Doornik. Mechelen en La Louvière zijn by.

 

In de damescompetitie staat kampioen en bekerwinnaar GZV aan de leiding met 18 op 18. In het eerste onderlinge duel met concurrent MZV trok GZV aan het langste eind met 12-9. MZV bezet de 2de plaats met 12 op 15 en nog een match te goed. Op de 3de plaats vinden we Calypso en Leuven met elk 9 punten. Antwerpen staat 5de met 6 op 15. Aalst en La Louvière hebben elk 1 punt. Ze speelden in een onderling duel 7-7 gelijk.

Op vrijdag trekken de dames van Aalst naar Antwerpen. La Louvière ontvangt leider GZV op zaterdagavond. Op zondag sluiten Leuven Aqua en MZV de speeldag af. Calypso is by komend weekend.

 

In tweede klasse hebben we met GZV ook een leider die nog niet verloor. GZV boekte 8 overwinningen en speelde éénmaal gelijk, namelijk tegen Leuven. Eerste achtervolgers Oostende en Wase volgen op respectievelijk 1 en 4 punten. Oostende leed zijn voorlopig enige nederlaag tegen GZV. Wase verloor in Oostende en afgelopen weekend thuis tegen Gent. De nummer 4 in het klassement, Tielt, volgt al op 7 punten van Wase. De West-Vlamingen kenden een wisselvallige heenronde en willen dat ongetwijfeld goedmaken. Promovendus Waregem staat momenteel op de 5de plaats met 11 op 27. Dit is onder meer te danken aan een nipte overwinning tegen Leuven en gelijke spelen tegen Tielt en Aalst. Antwerpen B en Leuven staan gedeeld 6de met 10 op 27. Leuven pakte thuis 9 op 9, maar kon in 6 wedstrijden op verplaatsing nog maar 1 punt pakken. Calypso miste zijn seizoensstart compleet. Het verloor zijn eerste 5 wedstrijden, waaronder de match in Mons. Nadien konden de Brusselaars tweemaal winnen, maar verloren dan opnieuw tweemaal. Dat opgeteld leidt tot een 6 op 27. Ook Aalst kent een minder seizoen. De Ajuinen trekken, na het vertrek van enkele sterkhouders, volop de kaart van de jeugd en betalen daar leergeld voor. De mannen van coach De Bolster hebben voorlopig 5 op 27. Dat is 1 puntje meer dan hekkensluiter Mons. Mons kon enkel nog maar winnen van Calypso en ging een puntje halen bij Aalst.

De terugronde start met een wedstrijd tussen Antwerpen B en Oostende. Op zaterdag trekt leider Gent naar Aalst, Tielt ontvangt Wase en Waregem ontvangt Mons. Calypso krijgt het bezoek van Leuven.

 

Ook in de derde afdeling is de leider nog ongeslagen. Hasselt A verloor enkel punten in de thuismatch tegen Strombeek en won dus de 8 overige wedstrijden. Goed voor een 25 op 27. Dat zijn 4 punten meer dan eerste achtervolger VZ Gent. De Stroppen startten het seizoen met een 0 op 6, maar herpakten zich met een 21 op 21. Op plaats 3 vinden we Merksem. De Antwerpenaren verloren ook nog maar tweemaal dit seizoen, maar speelden wel een match minder. Mits winst in hun wedstrijd tegen Strombeek, komen ze dus naast VZG op plaats 2. Datzelfde Strombeek bekleedt de 4de plaats met 15 punten. Op plaats 5 staan Roeselare en La Louvière B met elk 13 punten. Roeselare herpakte zich na een 1 op 12, La Louvière zakte dan weer wat terug na een 7 op 12. Seraing staat 7de met 10 punten. De Luikenaars konden nog maar eenmaal winnen op verplaatsing, op bezoek bij promovendus Ixelles. De Brusselaars staan met 7 op 27 op plaats 8. Helios bezet plaats 9 met 6 op 27. Eupen staat momenteel puntenloos laatste.

Komend weekend ontvangt promovendus Ixelles de ploeg van Strombeek. Helios treft Seraing. Roeselare speelt een thuiswedstrijd tegen Merksem. Eupen kijkt La Louvière B in de ogen. De nummers 1 en 2, Hasselt A en VZG, komen niet in actie dit weekend.

 

Vierde klasse en ook hier hebben we een ongeslagen leider. Brugge won tot nu toe al zijn wedstrijden, goed voor een 21 op 21. Moeskroen B volgt op 2 punten, maar speelde wel een wedstrijd meer. Op de 3de plaats staan Hasselt B en Ciney. Hasselt B startte het seizoen met 1 op 9, maar pakte daarna 12 op 12 waardoor het nu op plaats 3 staat. Ciney presteert wisselvallig. Eerst enkele overwinningen, dan een paar mindere wedstrijden en nu weer 6 op 6 gepakt. Oostende B staat 5de met 10 op 21, gevolgd door Genk en Mechelen B met elk 9 punten. Ensival staat op plaats 8 met 8 punten. Dendermonde haalde al 7 punten uit 8 wedstrijden. Soignies en Blankenberge konden elk nog maar eenmaal winnen dit seizoen. Soignies kreeg een forfaitoverwinning cadeau van Blankenberge. Blankenberge won op zijn beurt het burenduel met Oostende B.

Komend weekend ontvangt Mechelen B Hasselt B. Dendermonde trekt naar Ciney. Ensival speelt tegen Genk en kan dus over de Limburgers springen in het klassement. Soignies ontvangt Blankenberge en Moeskroen B en Oostende B spelen de laatste wedstrijd van deze speeldag. Leider Brugge komt niet in actie.