waterpolo-online.com
 

Voorbeschouwing WE 09-10-11/11/2018

In de Superliga staat dit weekend de topper tussen Moeskroen en Doornik op het programma. Moeskroen won tot nu toe al zijn wedstrijden en heeft zo 9 op 9. Doornik begon het seizoen met een 7 op 12 en springt bij winst dus over Les Dauphins naar plaats 2. Het wordt ongetwijfeld een speciale match voor Charly Ben Romdhane en Rostyslav Naumchyk. Beide spelers maakten afgelopen zomer de overstap van CNT naar RDM.

Landskampioen Antwerpen ontvangt zaterdagavond La Louvière. Antwerpen won zijn eerste 2 wedstrijden, maar leed vorige wedstrijd een nipte nederlaag tegen Kortrijk. De mannen van coach Dams willen deze misstap ongetwijfeld rechtzetten tegen Les Loups en zo een 9 op 12 boeken. La Louvière kon dit seizoen nog geen punten pakken op verplaatsing. Er werd verloren in Moeskroen en in Eeklo. Kan La Louvière een einde maken aan deze negatieve reeks of pakt Antwerpen in zijn eerste thuismatch onmiddellijk de overwinning?

De laatste match in de Superliga wordt een duel tussen Mechelen en promovendus Eeklo. Mechelen is na 3 wedstrijden nog steeds puntenloos. Er waren nipte nederlagen in Doornik en in La Louvière en de zware thuisnederlaag is ongetwijfeld hard aangekomen bij de spelers van coach Lugovic. De Maneblussers zullen voor eigen volk ongetwijfeld iets willen rechtzetten. Tegenstander Eeklo boekte op de vorige speeldag zijn eerste thuisoverwinning, tegen La Louvière. Dat resulteert in een 6 op 12. Een competitiestart waar ze in Eeklo voor zouden tekenen, met wedstrijden tegen Kortrijk en Antwerpen al achter de rug.

 

In de damescompetitie staan er dit weekend 2 wedstrijden gepland. De dames van MZV nemen het op tegen Antwerpen. Bij winst komt MZV naast GZV aan de leiding in het klassement. Op zaterdagavond spelen de dames van Aalst een thuiswedstrijd tegen La Louvière.

 

In tweede klasse staat dit weekend de topper tussen de Gentse en Oostende op het programma. De Gentse verloor op de vorige speeldag zijn eerste punten (13-13) tegen Leuven, terwijl Oostende zijn 5de thuisoverwinning op een rij boekte. Hun eerste verplaatsing van het seizoen is dus direct een stevige. Het is overigens de enige verplaatsing in de heenronde voor ROSC. Nummer 4 in de stand, Waregem, ontvangt Antwerpen B. De West-Vlamingen kennen met 7 op 15 een aardige competitiestart en willen die positieve flow zeker doortrekken. Tielt ontvangt Leuven. Beide ploegen tellen ook 7 punten uit 5 wedstrijden en willen maar al te graag een overwinning boeken om de voeling met de top niet te verliezen. Aalst trekt op zaterdag naar hekkensluiter Calypso. De mannen van coach De Bolster geven zichzelf bij een overwinning wat meer ademruimte onderin het klassement. Hetzelfde geldt voor Mons, dat wel het bezoek krijgt van Wase, nummer 3 in het klassement.

 

In derde klasse trekt VZ Gent naar Ixelles. VZG verloor zijn eerste 2 matchen maar pakt 9 op 9 in zijn laatste 3 wedstrijden. Die goede flow zullen ze ongetwijfeld willen doortrekken. Ook Strombeek startte het seizoen met 9 op 15 en trekt op vrijdag naar Helios. Op zaterdag speelt de tweede in de stand, Merksem, een thuismatch tegen hekkensluiter Eupen. Seraing staat voor een verre verplaatsing naar Roeselare. Op zondag verdedigt Hasselt A zijn leidersplaats in een wedstrijd tegen La Louvière B.

 

In vierde klasse krijgen we een West-Vlaams duel tussen Blankenberge en leider Brugge. Moeskroen B krijgt op zaterdagavond het bezoek van Soignies. Ciney trekt naar Oostende B. Bij een overwinning springt Ciney naar plaats 2 in het klassement. Mechelen B ontvangt Ensival. Hekkensluiter Hasselt B gaat tegen Dendermonde op zoek naar een eerste driepunter van het seizoen. Co-leider Genk is by dit weekend.