waterpolo-online.com
 

Twee toppers in de SL

Vanavond staan er in de Superliga twee topwedstrijden op het programma: er is de Vlaamse topper en derby tussen RSC Mechelen en KAZSC Antwerpen. Voor beide ploegen een belangrijke match met het oog op de play-offs voor de titel: Mechelen wil de kloof met leider Antwerpen verkleinen tot 1 punt, Antwerpen wil de kloof net vergroten tot 7 punten. Verder staat er ook de Waalse topper en derby Doornik-Moeskroen op het programma. Hierdoor zullen we na dit weekend een pak wijzer zijn hoe het zit met de onderlinge verhoudingen tussen de 4 topclubs.

Leider Antwerpen verloor enkele weken geleden in Doornik maar herpakte zich een week later door te gaan winnen bij uittredend landskampioen Moeskroen. Mechelen verloor kostbare punten in Kortrijk. Niemand bij Mechelen had het verlies zien aankomen, maar daardoor staan ze nu wel terug met hun voetjes op de grond en is de trainingsarbeid en intensiteit de voorbij weken verhoogd. Antwerpen verwacht niet echt dat die verliespartij extra invloed zal hebben op hun wedstrijd, aangezien het altijd een duel op de scherp van de snee is. Verder geven beide ploegen aan dat het niet de belangrijkste wedstrijd is, aangezien de prijzen pas op het einde uitgedeeld worden.

De andere topper en derby is er een tussen nummer 2 en 3 in de stand. Nummer 2 CNT Doornik ontvangt nummer 3 RDM Moeskroen. Doornik won de afgelopen weken van Antwerpen en in Moeskroen en ontvangt thuis ook nog Mechelen. Doornik beschouwt zichzelf nog niet als favoriet nummer 1, aangezien alle 4 de ploegen dicht bij elkaar liggen en iedereen van iedereen kan winnen. Ze verwachten dan ook een uitgekookt Moeskroen in de derby. Moeskroen aast dan ook op de revanche voor de verloren thuismatch. Verlies in Doornik zou voor hen betekenen dat ze naar alle waarschijnlijkheid in de slechtste positie aan de play-offs mogen beginnen.

Alle 4 de ploegen willen graag een van de drie wedstrijddagen in eigen bad organiseren. De eerste drie van de reguliere competitie hebben hier recht op. Momenteel heeft Antwerpen als leider hiervoor de beste papieren, maar stel dat Moeskroen en Mechelen winnen, kan dat na dit weekend weer volledig anders zijn. Een wedstrijddag in eigen bad mogen organiseren wordt niet alles bepalend voor de titel, maar het kan wel een extra stimulans zijn voor de organiserende ploeg. Aangezien het Wezenberg zwembad gerenoveerd wordt, zal Antwerpen voor die wedstrijddag hoogstwaarschijnlijk uitwijken naar Oosterhout in Nederland.

We wensen alle 4 de ploegen heel veel succes en hopen dat het twee topwedstrijden worden vol spanning die ware propaganda zijn voor het Belgische waterpolo!