waterpolo-online.com
 

Topper in derde

Vanavond staat in derde klasse een topper op het programma. Promovendus VZ Gent neemt het thuis op tegen Merksem. Beide ploegen puurden 9 punten uit 4 wedstrijden en staan, samen met Seraing en Waregem op 1 punt van leider Hasselt. De top 5 op een zakdoek dus.

Beide ploegen zijn zich maar al te goed bewust van het belang van deze wedstrijd. Zowel VZG als Merksem geven aan vol voor de 3 punten te gaan. Merksem stelt het plezier voorop, maar als er op die manier een hoge notering in het klassement gehaald kan worden, dan gaan ze dat natuurlijk niet laten liggen. VZG van zijn kant had aan het begin van het seizoen de subtop opgegeven als ambitie, maar beseft dat ze het misschien naar boven zal moeten bijstellen, zeker na de thuiswinst tegen titelkandidaat Waregem. Merksem is dan ook beducht voor de thuisreputatie van VZG en weet dat er elke week wel verrassende uitslagen zijn.

Merksem gaat vol voor een goede prestatie in zowel de competitie als in de beker en droomt stiekem zelfs van winst in een van beide. VZG maakt zijn rol – de ploeg die voor de verrassing kan zorgen – helemaal waar.

Het belooft een mooie waterpoloavond te worden!