waterpolo-online.com
 

Topper in de beker

De bekerloting heeft een onvervalste topper opgeleverd. Mechelen neemt het in eigen bad op tegen Antwerpen, meteen het eerste duel dit seizoen tussen beide play-off kandidaten. Beide ploegen gaven aan dat het altijd leuker is om eerst een tweedeklasser te treffen maar beseffen ook dat, als ze door willen stoten naar de eindfase van de beker, ze elkaar vroeg of laat toch zullen tegenkomen. Beide zien het dus dan ook als een mogelijkheid om een concurrent voor de beker vroeg in het toernooi uit te schakelen.

Zowel Antwerpen als Mechelen geven aan dat ze de beker niet als leuke afwisseling voor de competitie zien, maar als ideale mogelijkheid om een prijs te pakken. Mechelen wisselde van trainer en zag Moeskroen als een eerste grote test om te kijken hoever ze al staan. Ze verloren uiteindelijke nipt met 12-11, wat ze als een goede prestatie zagen om op te bouwen richting de play-offs.

Antwerpen begon het seizoen met 12 op 12, al besefte het zelf dat het matchen waren die ze moesten winnen als play off kandidaat. Zelf geven ze aan dat de echte testen er naar de herfstvakantie aankomen. Dan spelen ze namelijk thuis tegen Doornik, Moeskroen en Mechelen.

Over de match zelf zijn beide ploegen het eens: een echte cupmatch die fel beladen zal zijn. Dat zijn derby’s altijd, maar de laatste jaren nog meer, aangezien de ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Mechelen heeft nog iets recht te zetten na de play-offs van vorig jaar, die niet uitgedraaid zijn zoals ze gehoopt hadden.

We wensen beide clubs veel succes toe en dat de beste mogen winnen!