waterpolo-online.com
 

Strijd der Stroppen

In het kader van de beker “SCWP”, de vroegere beker van België B, staat er dit weekend nog eens een aloude Gentse derby op het programma. KGZV B, de veteranenploeg van KGZV, kijkt in het Stropzwembad derdeklasser VZG in de ogen.

Toeval heeft de twee ploegen tegen elkaar uitgeloot, aangezien het pas de eerste jaargang is waarin recreantenploegen deel mogen nemen aan de beker. Beide ploegen staan positief tegenover het initiatief van de sportcommissie. Het geeft de “masters” de kans om hun niveau te vergelijken met een ploeg die actief competitie speelt en wie weet bepaalde recreantenploegen de stimulans om ook in competitie te treden.

Vrije zwemmers Gent heeft natuurlijk het voordeel dat het elke week traint en wedstrijden speelt en dus het conditionele aspect in hun voordeel kan benutten. KGZV B zet daar natuurlijk tonnen ervaring tegenover, opgedaan in de hoogste reeksen van België en sommige zelfs in het buitenland. Ze hopen dat het een gelijkopgaande wedstrijd wordt. VZG heeft dan wel het conditionele voordeel, nadeel is dat ze heel moeilijk kunnen inschatten welk niveau KGZV B zal brengen. Enigste referentiepunt is de 30-9 overwinning in de vorige ronde tegen Genk.

Aangezien het een derby betreft, zijn er ook een aantal spelers die in hun carrière voor de tegenstander gespeeld hebben. Dirk IJpelaar, Giovanni Van de Velde, Ken De Wilde en Jan Vienne hebben heel wat jaren bij KGZV doorgebracht maar duiken zaterdagavond in het vertrouwde Stropbad om de kleuren van VZG te verdedigen.

Resul Tapmaz, Gents schepen van sport, komt de wedstrijd op gang brengen.

We wensen beide ploegen veel succes!