waterpolo-online.com
 

Seizoensvoorbeschouwing 4de klasse

In vierde klasse won VZG afgelopen seizoen de titel na winst tegen Ixelles terwijl Ciney degradeerde uit derde klasse. Volgende teams komen volgend seizoen dus uit in vierde klasse: Blankenberge, Ciney, Dendermonde, Genk, Mechelen B, Ensival, Soignies, Ixelles en Hasselt B. Favorieten voor de titel zijn Ixelles, Mechelen B en Ciney.

Blankenberge, vorig jaar 5de na een spannende penaltyreeks, hoopt dit jaar het niveau op te krikken en mikt op de 4de plaats. Ze hebben weinig kwaliteitsverlies en worden bovendien aangevuld met een aantal spelers die overkomen van de U17. Voor die jonge spelers zal het kwestie worden van zich goed te integreren en dan kan de beoogde top 4 misschien wel gehaald worden. Als ploeg in een uithoek van het land geven ze wel aan voorstander te zijn van regionalisering van de reeksen in de lagere reeksen. Blankenberge zet Ixelles op 1, gevolgd door Mechelen B en Ciney, de usual suspects dus. Verder valt er nog te vermelden dat Orca Bilzen er mee ophoudt als competitieve waterpoloploeg. Hierdoor zijn er slechts 9 ploegen in 4de klasse.

We waren aangenaam verrast door de professionaliteit en de gegevens die BZV ons ter beschikking stelde. Hieronder geven we een aantal leuke feiten mee:

– Geen enkele speler maakte het volledige seizoen vol (23 wedstrijden). Manu Dubois en Karel Marenhout kwamen met 22 stuks het dicht in de buurt.

– Trainer Jelle Proot sprong 4 keer mee in het water en scoorde daarin 3 goals.

– Niet alleen de veldspelers scoorden: Keeper Jill Laurens lukte 3 doelpunten.

– Drie spelers scoorden tijdens één wedstrijd meer dan 5 keer.

– Karel Marenhout was topschutter met 68 goals oftewel een gemiddelde van 3.1 doelpunten per wedstrijd.