waterpolo-online.com
 

Seizoensvoorbeschouwing 3de klasse

Zoals gisteren reeds aangehaald promoveerde VZG uit vierde klasse en degradeerde Ciney. Doordat er dit seizoen uitzonderlijk twee ploegen naar tweede klasse mogen promoveren (Leuven en Oostende) nemen er dit seizoen maar 9 ploegen deel. Hasselt degradeerde dan weer uit tweede klasse en vervoegt Merksem, Seraing, Waregem, Eupen, Helios, VZG, Roeselare en La Louvière B in derde.

Aangezien er twee ploegen gepromoveerd zijn, wordt er veel van Waregem verwacht, zeker aangezien de ploeg halverwege het seizoen nog aan de leiding stond. Bij aanvang van het seizoen was de doelstelling top 3 en dat hebben ze ook bereikt, al heerste er wel enige teleurstelling door het missen van de finale in play-offs. Zelf temperen ze de verwachtingen, aangezien twee anciens hun zwembroek aan de haak hingen: Steven Pauwels en Frederik Vansteenbrugge breien vanaf dit seizoen een vervolg aan hun waterpolocarrière bij de recreanten. Ze zullen dat proberen op te vangen met jeugdspelers. Zelf schuift Waregem Merksem, Hasselt en La Louvière B naar voren als belangrijkste tegenstanders.

Eupen werd afgelopen seizoen geplaagd door blessures, maar daaruit kon de ploeg ook een voordeel halen: de jeugd kwam veel aan spelen toe waardoor er veel progressie geboekt werd. Eupen hoopt een rustig seizoen te draaien en mikt op een plaats bij de top 5. Hun top 3 ziet er als volgt uit: Waregem pakt de titel, voor Hasselt en La Louvière.

Seraing verliest een aantal spelers in vergelijking met vorig seizoen, maar recupereert wel een basisspeler. Top 6 is hun doelstelling. Ze schuiven ook Waregem en Hasselt naar voren als titelkandidaten en Merksem als derde.

Uitkijken wordt het ook naar VZG, die de voorbije jaren toch een aantal kwaliteitsinjecties kreeg met Ken De Wilde en Dirk Ijpelaar die overkwamen van tweedeklasser KGZV. Ze behaalden vorig seizoen de titel in vierder en hopen dit seizoen op het elan verder te gaan en zich te vestigen als waardige derde klasser. Met Cedric De Coninck en Willem Vercruyssen van WZK, Piet Peremans van BZK en Jan Vienne van KGZV komt er dit seizoen weer heel wat ervaring over. Aangezien de club dit jaar 35 spelers telt, zal ze voor het eerst een reserveploeg inschrijven. Hun top 3 is Hasselt, Waregem en Merksem. VZG kan misschien wel een verrassende rol spelen in het titeldebat.