waterpolo-online.com
 

Persbericht Nat. WP U17

INTERNATIONAAL DEBUUT OP HET EU NATIONS WATERPOLO TORNOOI 2018.

Voor de 1e maal sinds 2013 zal een nationale waterpoloploeg juniores U17 aantreden op een internationaal tornooi. Van vrijdag 23 maart tot en met zondag 25 maart zullen 12 deelnemende landen in Praag een druk tornooiprogramma afwerken: zie onderstaand. In een 1e poulefase op vrijdag speelt onze nationale U17 tegen Finland (10u20) en Zwitserland (19.40). De plaats na deze 1e poulefase zal het verdere tornooiverloop sterk bepalen. In de 2e poulefase (met 3 groepen van 4 ploegen) worden nog 3 wedstrijden (2x op zaterdag en 1x op zondag) gespeeld voor het eindklassement. Het wordt in elk geval een mooie ervaring en uitdaging voor dit juniores-team om zich te meten met hun leeftijdsgenoten op Europees niveau. Het is echter moeilijk in te schatten wat het sportief niveau van onze nationale U17 en hun diverse tegenstanders zal zijn.

De nationale selectie van 15 spelers staat onder de sportieve leiding van de beide regionale federatietrainers, Maarten DEBOLSTER (VZF) & Simon MAERTENS (FFBN). Bob HERREGODTS is de verantwoordelijke team manager.

Alle wedstrijden (video streaming) en resultaten zijn online te volgen via de Facebook- en YouTube-pagina van Czech Waterpolo:

Voor meer info over de EU Nations WP: http://www.vodni-polo.cz/static/?slug=about

Officiële KBZB-selectiebrief met oa. alle geselecteerde spelers:

http://www.belswim.be/uploads/files/BEL_WP_Selectiebrief-LettreSelection_EU-NATIONS-U17-JUN_Prague2018.pdf