waterpolo-online.com
 

Pakt Eeklo revanche?

Deze middag staat de finale van de beker “Hugo Rasschaert” op het programma. De finale wordt gespeeld tussen de twee beste vrouwenploegen van België: MZV Eeklo en KGZV Gent. Beide ploegen kennen elkaar door en door, want ze stonden al tegenover elkaar in de finalematchen voor de titel eerder dit seizoen. KGZV won de eerste wedstrijd met 9-4, MZV de tweede met 10-9. Op basis van het doelpuntensaldo pakte Gent de titel.

Omwille van die titel en het feit dat in de onderlinge duels Gent ruimer won van MZV dan omgekeerd, schuift MZV Gent dan ook naar voor als favoriet voor de bekerfinale. In die onderlinge duels staat het dit seizoen nochtans 2-2. Al is de beker eigenlijk een competitie op zich en wordt zo’n wedstrijd heel vaak beslist door details.

De druk ligt in elk geval bij Eeklo. Als uittredend landskampioen geen prijs winnen is een ontgoocheling. Bij Gent is het seizoen niet mislukt als ze de dubbel niet pakken, maar er speelt wel een extra motivatie. De beker draagt de naam “Hugo Rasschaert” en dat is de erevoorzitter van KGZV die dit jaar overleden is. De beker meenemen naar Gent zou dus een heel mooi eerbetoon zijn aan hun overleden erevoorzitter.

Een opvallend gegeven is natuurlijk dat er aan beide kanten van het bad speelsters tegen elkaar gaan uitkomen die vorig weekend in Brno nog het beste van zichzelf gegeven hebben op de EuNations Cup. Uiteraard zal het in het begin wat vreemd zijn aangezien de groep goed aaneenhing, maar beide clubs beseffen maar al te goed wat er op het spel staat en zullen geen cadeautjes uitdelen aan elkaar.

Tenslotte maken de dames, net zoals de heren, van MZV vanaf volgend seizoen de overstap naar het nieuwe zwembad in Eeklo. Aangezien het een volledig diep bad is, verwachten zowel MZV als KGZV dat hierdoor het spelniveau van Eeklo zal stijgen. Dit zou ook de doelstelling moeten zijn voor het dameswaterpolo in België: zoveel mogelijk trainingen en wedstrijden in volledig diepe baden afwerken. Hierdoor kan het algemeen niveau alleen maar stijgen en kunnen we internationaal ook stappen blijven zetten.

We wensen beide ploegen veel succes en dat de beste moge winnen!