waterpolo-online.com
 

Overzicht weekend 16-17-18 maart 2018

In de Superliga stond de topper tussen de nummers 1 en 2 op het programma. Ongeslagen leider Antwerpen trok naar Doornik. De thuisploeg opende de debatten in het eerste kwart, via Gregory Moronval, maar 2 minuten later hadden de Lions deze achterstand al omgebogen in een 1-2 voorsprong. Op het einde lukt Justin Kubat de gelijkmaker. 2-2 na periode 1. In het tweede kwart schakelde Antwerpen een versnelling hoger. Via 2 doelpunten van Jay van Hoey en 1 van aanvoerder Niels Bus liepen ze uit tot 2-5. CNT scoorde tegen via Moronval, maar Antwerpen breidde de voorsprong verder uit. 3-7 halfweg. In het derde kwart opende Antwerpen de score op man-meer via Kevin Vervoort, maar de thuisploeg scoorde onmiddellijk tegen, 4-8. Antwerpen kon nadien uitlopen tot 5-11, maar Charly Ben Romdhane en Samuel Gomez Nino beperkten de kloof tot 4 doelpunten. 7-11 met nog 1 periode te gaan. En het laatste kwart lijkt het kwart van de thuisploeg te worden. Iets over halfweg het laatste kwart is de kloof verkleind tot 1 doelpunt en wat later lukt CNT de gelijkmaker. Lions-coach Dams neemt dan een time-out, maar die levert geen doelpunt op. Op 25 seconden van het einde neemt zijn collega aan de overkant, Martin Bomba, ook een time-out en deze rendeert wel. Charly Ben Romdhane scoort op 4 seconden van het einde de 12-11, meteen ook de eindstand. Antwerpen verliest zo voor het eerst in de competitie en ziet Doornik naar de leidersplaats springen. De Lions hebben wel nog een wedstrijd te goed.

 

Nummer 3 in de stand Moeskroen trok naar Kortrijk. De bezoekers startten het sterkste en liepen al snel 0-4 uit. Kortrijk scoorde éénmaal tegen, 1-4 na het eerste kwart. In het tweede kwart ging Moeskroen door op hetzelfde elan. Ze scoorden opnieuw 4 keer, de thuisploeg kon daar maar 1 doelpunt tegen over zetten. 2-8 halfweg. Na de rust tapten de Kortrijkzanen uit een ander vaatje. Nu konden zij er 4 in het mandje leggen en slaagde Moeskroen er in om maar eentje tegen te prikken. 6-9 na 3 kwart. In het laatste kwart slaagde Kortrijk er niet in de kloof volledig te dichten en eindigde de wedstrijd uiteindelijk op een 9-12 overwinning voor Moeskroen.

 

Mechelen ontving dit weekend Brugge in eigen bad. Na een korte studieronde opende Niels Van Der Linden net voor halfweg het eerste kwart de score, maar Mechelen boog die achterstand al snel om in een 2-1-voorsprong via Junior Verschuren en Sammy Claes. Maar Brugge kwam langszij, opnieuw via Van Der Linden. Maar Arne Mannaerts bezorgde zijn ploeg toch de voorsprong na het eerste kwart (3-2). In het tweede kwart slaagde Mechelen er in om zijn voorsprong uit te breiden tot 5-2 via 2 doelpunten van Ivo Antunovic, maar op slag van rust milderden de West-Vlamingen tot 5-3. Sammy Claes bracht de score in het begin van het derde kwart op 6-3. Brugge kreeg op penalty de kans om terug te komen tot 6-4, maar liet die kans liggen. Voor Mechelen het signaal om weer even door te duwen. Ze diepten hun voorsprong uit tot 9-3 na het derde kwart. In het laatste kwart scoorden de Maneblussers al snel 2 keer. Brugge kon nog tweemaal tegenscoren maar dichter kwamen ze niet meer. Het slotakkoord was voor de thuisploeg. Ruben Cools zette de 12-5 eindstand op het bord.

 

De laatste wedstrijd in de Superliga ging tussen La Louvière en Brussels. De wedstrijd begon goed voor Brussels. Na amper 8 seconden kregen de bezoekers een penalty en die werd omgezet door Laurens Eiroa Sattler. Nadien viel er nog 1 doelpunt in het eerste kwart. Via Logan Vitrant kwam La Louvière op gelijke hoogte (1-1). In het tweede kwart duurde het lange tijd alvorens Olivier Huart zijn ploeg op een 2-1 voorsprong kon brengen. De thuisploeg breidde de voorsprong nog uit tot 3-1, maar Brussels scoorde nog de aansluitingstreffer via Kevin Missault. 3-2 halfweg. In het derde kwart schakelden de Wolven een versnelling hoger. Dankzij onder meer 4 doelpunten van Milos Malenovic diepten ze hun voorsprong uit tot 8-4. In het laatste kwart scoorde de thuisploeg niet meer, Brussels legde er nog 2 in het mandje. Eindstand: 8-6

 

Bij de dames stonden er zaterdagavond 2 wedstrijden op het programma. Leider Gentse ontving thuis Calypso BWC. Na een spannende wedstrijd kon de thuisploeg in het laatste kwart het verschil maken. Het werd 11-6. De dames van Leuven haalden het op zondag thuis tegen La Louvière (17-7). Het resultaat van Aalst – Antwerpen is nog niet gekend.

 

In 2de klasse trok leider Eeklo naar Tielt. Na een spannend eerste kwart sloeg Eeklo in het tweede kwart een kloof van 6 doelpunten en Tielt kon die kloof niet meer dichten. Eindstand 8-15. Eerste achtervolger Gentse ontving thuis Calypso. De Stroppen haalden het eenvoudig met 23-8. Aalst trok naar Sint Niklaas en haalde het na een spannende wedstrijd met 12-14. Leuven klopte gisterenavond hekkensluiter Strombeek met 16-7. Op vrijdag won Antwerpen B thuis van Oostende met 10-4.

 

In 3de klasse won leider Waregem met 18-8 van Helios. Eerste achtervolgers Hasselt A en Merksem wonnen tegen respectievelijk Roeselare (13-7) en VZ Gent (10-6). Daardoor behoudt Waregem zijn voorsprong van 5 punten in het klassement. Seraing won na een spannende wedstrijd met 8-9 bij La Louvière B. Op donderdag speelde Helios een inhaalwedstrijd thuis tegen Seraing. Het werd 6-6.

 

In 4de klasse won leider Ixelles nipt in Blankenberge (10-11). Daardoor breidt het zijn voorsprong op Mechelen B uit tot 6 punten. Hasselt B won thuis met 11-7 van hekkensluiter Dendermonde. Genk hield de 3 punten thuis tegen Soignies (12-6). Ensival en Ciney hielden elkaar in evenwicht (9-9)