waterpolo-online.com
 

Overzicht weekend 13-14-15/04/2018

Beginnen doen we met de derby tussen leider Antwerpen en nummer 4 in de stand, Mechelen. Mechelen leed op de vorige speeldag een verrassende nederlaag in Kortrijk en wou dus maar al te graag weer aanknopen met een overwinning. En met die intentie werd er ook aan de wedstrijd gestart. Na amper 12 seconden scoort Sven Publie de 1-0. Antwerpen stelt al snel orde op zaken via Jay Van Hoey, maar Sammy Claes bezorgt Mechelen weer de voorsprong na 2 minuten spelen. Een halve minuut later krijgt Mechelen de kans om uit te lopen tot 3-1, maar de penalty wordt niet omgezet. Op man meer brengt Kevin Vervoort zijn ploeg op 2-2. Dat is ook de stand na het eerste kwart. In het tweede kwart schakelt Mechelen een versnelling hoger. De Pirates lopen uit tot 6-2. Na de 6-3 van Elko Van den Broucke zet Publie met zijn 3de van de avond de 7-3 ruststand op het bord. In het derde kwart slaagt Antwerpen er in om terug te komen tot 8-6. Wanneer Mechelen nadien weer een penalty onbenut laat, lukt het Sean Van den Brempt om de 8-7 te scoren. Beide ploegen scoren elk nog eenmaal in het derde kwart, 9-8 dus. In het laatste kwart gaan de Lions op en over Mechelen. Via Jens Marquenie en Denis Sabani (2x) staat het op 1:16 van het einde plots 9-11. De 10-11 van Vladyslav Dulin komt te laat. Coach Lugovic probeert met een ultieme time out nog een punt uit de brand te slepen, maar Mechelen slaagt er niet in. Antwerpen blijft zo leider met 40 op 45.

Eerste achtervolger Doornik ontving uittredend landskampioen Moeskroen voor de altijd geladen derby. Moeskroen telde bij aanvang van de derby 2 punten achterstand op Doornik. De bezoekers namen de beste start en na 1 minuut spelen, hadden ze al een dubbele voorsprong, via Medhi Sidhoum en Alexander Grman. Maar Doornik was niet aangeslagen en onder leiding van Samuel Gomez Nino bogen ze de 0-2 achterstand om in een 4-2 voorsprong na het eerste kwart. In het tweede kwart verliest Moeskroen Julien Donche met zijn 3de persoonlijke fout, maar komt toch weer op gelijke hoogte via Samy Labreg en Jerome Desmettre op penalty. Maar Charly Ben Romdhane bezorgt zijn ploeg weer een voorsprong van 2 doelpunten, 6-4 halfweg. In het derde kwart scoren beide ploegen tweemaal. Romdhane en Gregory Moronval voor CNT, Grman en Sidhoum voor RDM. 8-6 na 3 periodes. In het laatste kwart krijgt Samuel Gomez zijn 3de uitsluiting en scoort Anthony Thues de aansluitingstreffer voor RDM. Maar Doornik panikeert niet en loopt uit tot 11-7. Grman legt met zijn 3de van de avond de 11-8 eindstand vast. Doornik blijft zo 2de op 1 punt van leider Antwerpen. Volgende week ontvangt Doornik Mechelen.

In het zwembad van Zwevegem ontving Kortrijk La Louvière. Na een gelijkopgaand eerste kwart stond het 3-3. In het tweede kwart duwden de Kortrijkzanen een eerste keer door, goed voor een 8-5 ruststand. Het derde kwart verliep opnieuw heel gelijkopgaand. Kortrijk loopt nog een doelpuntje verder uit, 12-8 na driekwart wedstrijd. In het laatste kwart scoort Kortrijk opnieuw 4 keer, La Louvière scoort er 3 tegen. Eindstand: 16-11. Opvallend: aan beide kanten werden er maar liefst 18(!) uitsluitingen gefloten. Drie spelers kregen een OUT DEF.

In de laatste Superliga-wedstrijd dit weekend trok Brugge naar hekkensluiter Mons. Brugge begon goed aan de wedstrijd en versierde na amper 1 minuut al een penalty, maar deze lieten ze onbenut. Het was slechts uitstel van executie. Nadien liep Brugge uit tot 0-3, 2 doelpunten van Tim Baeckelandt en 1 van Ward Gheysen. Bastien Brismee scoorde de 1-3. Met zijn 2de van de avond zette Ward Gheysen de 1-4 stand op het bord. Het tweede kwart begint zoals het eerste kwart eindigde, een doelpunt van Gheysen. Youngster Benjamin Brismee, die enkele weken geleden nog actief was op de EU Nations Cup, mildert tot 2-5, maar Brugge schakelt weer een versnelling hoger en loopt uit tot 2-8 aan de rust. In het derde kwart acht Niels Van Der Linden zijn moment gekomen. Hij scoort 4 van de 5 Brugse doelpunten in dat kwart en bezorgt zijn ploeg zo een 2-13 voorsprong. Op 6 seconden van het einde scoort Sheridan Druart de 3-13. In het laatste kwart scoren beide ploegen nog 4 keer. Goed voor een 7-17 eindstand.

In 2de klasse trok leider Eeklo naar Watermaal-Bosvoorde voor de wedstrijd tegen Calypso. Na een moeizaam eerste kwart haalde Eeklo het uiteindelijk met 12-20. Eerste achtervolger GZV leed een 11-7 nederlaag. Door deze nederlaag kon Aalst naar de 2de plaats springen, maar de Ajuinen lieten de kans liggen. Ze verloren met 11-8 in en tegen Oostende. Tielt boekte gisterenavond een 7-8 overwinning in Leuven, waardoor ze zich tussen GZV en Aalst nestelen in het klassement. Momenteel telt GZV 33 punten, Tielt 32 en Aalst 31. Het belooft een spannende laatste speeldag te worden met het oog op plaats 2. Op vrijdag klopte Antwerpen B hekkensluiter Strombeek met 12-10.

In 3de klasse haalde Waregem de titel binnen. Ze wonnen thuis met 15-12 van La Louvière B. Met nog 1 speeldag te gaan kan de kloof van 6 punten niet meer gedicht worden. Merksem haalde het met 3-8 in Seraing en springt daardoor over Hasselt A naar plaats 2. VZ Gent springt in het klassement van plaats 6 naar plaats 4, na een 13-6 overwinning tegen Eupen.

In 4de klasse klopte Mechelen B leider Ixelles met 9-7. Door de overwinning komt Mechelen op gelijke hoogte met Ixelles. Hasselt B won met nipte 10-9 cijfers van Genk. Ensival stuurde Soignies zonder punten terug naar huis (12-3). Op vrijdag won Blankenberge met 8-6 van Dendermonde.
Het belooft nog een spannende week te worden in 4de klasse. Ixelles en Mechelen B staan met hetzelfde aantal punten aan de leiding, maar Ixelles heeft nog een wedstrijd te goed. Ixelles trekt op donderdag naar Soignies voor een inhaalwedstrijd en ontvangt vrijdag thuis Ciney. Als de Brusselaars 4 op 6 pakken, zijn ze kampioen. Mechelen B ontvangt zaterdag Soignies en moet dus hopen dat Ixelles geen van beide wedstrijden wint. Dat de beste moge winnen!