waterpolo-online.com
 

Overzicht speeldag 3

Het is opnieuw tijd voor het wekelijks overzicht van Belgische waterpolo.

In de Superliga tellen nog 3 ploegen het maximum van de punten na 3 wedstrijden: Antwerpen, Moeskroen en Doornik. Antwerpen trok dit weekend naar Brugge. Ze zagen hun sterke start beloond met een 4-13 overwinning. Moeskroen hield een doelpuntenkermis tegen Mons, het werd 35-3. Doornik behield zijn maximum in een thuiswedstrijd tegen Brussels. Ze maakten het verschil in het eerste en het laatste kwart en haalden het uiteindelijk met 16-8. Tot slot boekten de Maneblussers meteen een overwinning in hun eerste thuismatch van het seizoen. Mechelen A stuurde La Louvière A huiswaarts met een 13-8 nederlaag.

Dan gaan we naar de tweede speeldag bij de dames met de topper tussen Eeklo en Calypso als opener. Beide ploegen waren duidelijk aan elkaar gewaagd. De einduitslag was 3-2 in het voordeel van de landskampioen. De dames van Aalst maakten hun competitiedebuut in een wedstrijd op bezoek bij de dames van Leuven Aqua. De match eindigde op een afgetekende 31-2. Tot slot noteren we een stunt van de dames van Entente La Louvière-Ciney. Zij stonden bij het begin van het laatste kwart 4-7 achter tegen Antwerpen, maar haalden de overwinning toch nog binnen door het laatste kwart met 4-0 te winnen. Eindstand: 8-7.

De derde speeldag in tweede klasse begon met een Oost-Vlaamse derby. De Ajuinen trokken naar het Meetjesland om MZV Eeklo te bekampen. De Meetjeslanders domineerden de volledige wedstrijd en boekten een ruime 24-7 overwinning. 9 op 9 dus voor Eeklo. Ook Tielt behoudt het maximum van de punten na 3 speeldagen. Ze wonnen met 12-5 van de voorlaatste in de stand, Strombeek. Oostende speelde zijn eerste thuismatch van het seizoen tegen de Gentse. Zij keerden met de drie punten huiswaarts, het werd 8-13. Calypso herpakte zich na de nederlaag in Sint-Niklaas vorige week. Ze versloegen Antwerpen B met 23-13. De speeldag werd afgesloten door Leuven en Wase. Na een spannende pot waterpolo werd het 9-9. Beide ploegen hebben nu 4 op 9.

In derde klasse ontving Hasselt A op vrijdag hekkensluiter La Louvière B. De Limburgers haalden het met 13-9 en komen zo voorlopig alleen aan de leiding met 7 op 9. Waregem pakte zijn tweede overwinning in evenveel wedstrijden. Ze versloegen de troepen uit Eupen met 14-12. De Vrije Zwemmers Gent trokken na hun overwinning van vorige week opnieuw richting Wallonië. Nu was Seraing de eindbestemming. Na een lange rit moesten ze het onderspit delven, het werd 11-5. Merksem herpakte zich na de nederlaag in Waregem op speeldag 1. In eigen huis wonnen ze met 11-6 van Roeselaere.

In vierde klasse staan er momenteel 3 ploegen op een gedeelde eerste plaats. Ixelles en Hasselt B pakten allebei 6 op 6. Ixelles deed dat na een 9-11 overwinning in het bad van Dendermonde, Hasselt B ging winnen bij Ciney (11-14). Mechelen B is de derde ploeg die mee bovenaan staat. Na de nederlaag in Hasselt vorige week gingen ze nu met 6-15 winnen in Genk, goed voor een 6 op 9. Tot slot won Blankenberge zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Thuis tegen Ensival werd het 9-8.