waterpolo-online.com
 

Overzicht speeldag 2

In de Superliga trok promovendus MZV Eeklo naar Mechelen voor hun wedstrijd tegen Brussels. Net als vorig seizoen speelt Brussels zijn thuismatchen nog in het zwembad van Mechelen. MZV kon voor het eerst rekenen op Jens Lemmens en Nathan Delmeiren. De eerste periode kende een lange studieronde. Pas om 1 minuut van het einde kon Florian Antheunis de score openen voor MZV. Vlak voor affluiten verdubbelde Simon De Langhe de voorsprong. In de tweede periode ging MZV op hetzelfde elan door. Jente Dondeyne scoorde al snel de 0-3 en via Jonas Trenson en Florian Antheunis stonden de Meetjeslanders 0-5 voor halfweg wedstrijd. In het derde kwart opende Tuur Damman de score, 0-6. Brussels prikt dan tweemaal tegen via Ennis Numanovic, maar MZV doet hetzelfde via Trenson, 2-8 na driekwart wedstrijd. Brussels slaagt er in het laatste kwart nog even in om de kloof te verkleinen tot 4 doelpunten, maar dichter komen ze niet. MZV haalt het uiteindelijk met 6-11 en boekt zijn eerste overwinning in de Superliga.

La Louvière A ontving bekerwinnaar Mechelen A voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. La Louvière versterkte zich onder andere met Kevin Chavepeyer van CNT en die opende al meteen de score na 20 seconden. Even later verdubbelt Numa Matthys de voorsprong voor ‘Les Loups’. Sven Publie zet de 2-1 op het bord, maar dan scoort La Louvière driemaal op rij. Via Antoine Moinet mildert Mechelen tot 5-2 na het eerste kwart. In het tweede kwart scoort aanwinst Simon Van der Jeugt zijn eerste doelpunt voor Mechelen en via Gerry Junior Verschuren komt Mechelen terug tot 5-4. Nadien scoort La Louvière nog tweemaal, Mechelen prikt éénmaal tegen. 7-5 halfweg. In het derde kwart zet La Louvière de 8-5 op het bord via Olivier Huart, maar Van der Jeugt zet onmiddellijk daarna de 8-6 op het bord. Op het einde van het derde kwart hetzelfde scenario. Nicolas Goffin scoor voor Les Loups, Sven Publie prikt tegen voor Mechelen, 9-7. In het laatste kwart slaagt Mechelen er in de kloof te dichten, 9-9. Robin Leemans brengt La Louvière weer op voorsprong, maar Moinet zet de gelijkmaker op het bord. Youngster Malory Godeau scoort op 1’20” van het einde de 11-10, maar via Woutermaertens komt Mechelen opnieuw langszij. De wedstrijd lijkt op een gelijkspel af te stevenen, maar op 30 seconden van het einde krijgt de thuisploeg een penalty. Nicolas Goffin scoort en bezorgt Les Loups de overwinning.

De laatste wedstrijd in de Superliga ging tussen Doornik en Kortrijk. De thuisploeg opent de score via Valentin Neukelmance. Kortrijk stelt al snel orde op zaken via Thomas Delorge en Jan Nel. Op penalty komt Doornik gelijk via Justin Kubat en scoort ook de 3-2 via Gregory Moronval. Kortrijk speelt opnieuw haasje-over. Michiel D’hooghe en Tom Nel brengen de score van 3-2 naar 3-4. Het slotakkoord in het eerste kwart is voor Samuel Gomez Nino, hij scoort de 4-4. In het tweede kwart scoort Doornik tweemaal na elkaar, via Bastien Brismee en Moronval. Kortrijk mildert tot 6-5 via Samy Labreg. Sandor Hirbek zet de 7-5 ruststand op het bord. Justin Kubat zet in het derde kwart al snel de 8-5 op het bord. Maar Kortrijk komt terug tot 8-7, doelpunten van Thomas Delorge en Niels Van der Linden. Samuel Gomez brengt de kloof weer op 2 doelpunten. Nadien scoren beide ploegen nog elk eenmaal, 10-8. In het laatste kwart lijkt Kortrijk een 2de adem gevonden te hebben. Ze gaan op en over Doornik en staan dan 10-11 voor. Samuel Gomez hangt de bordjes weer gelijk. Maar Ward Gheysen trekt de West-Vlamingen over de streep. Met 2 doelpunten zet hij de 11-13 eindstand vast.

Bij de dames opende landskampioen GZV hun seizoen met een wedstrijd bij Antwerpen. Antwerpse, dat zich versterkte met Anne Istry (Calypso BWC) kon de punten niet thuishouden en verloor met 2-9. Calypso BWC ontving op zaterdagavond La Louvière en won met 30-11. Op zondag boekten de dames van Leuven Aqua hun eerste overwinning van het seizoen. Ze wonnen met 16-3 van de dames van Aalst.

In tweede klasse ontving promovendus Waregem de vice-kampioen uit Gent. De thuisploeg bood sterk weerwerk maar GZV haalde de overwinning binnen, 9-12. Mons ontving Antwerpen B. De Sinjoren startten sterk, hadden dan 2 mindere periodes maar in het laatste kwart haalden ze de overwinning binnen, 8-13. Oostende A ontving Calypso en boekte een ruime 25-4 overwinning. Wase haalde het met 12-11 van Leuven na een spannende wedstrijd. Aalst en Tielt spelen op zondagavond hun wedstrijd.

In derde klasse boekte Helios zijn eerste overwinning van het seizoen. Ze wonnen met 11-15 in het bad van Ixelles. Hasselt A nam de 3 punten mee uit Merksem en pakt zo 6 op 6. Ook Strombeek en Seraing pakken 6 op 6 na overwinningen tegen respectievelijk Roeselare (13-6) & Eupen (13-7).

In vierde klasse werden dit weekend geen wedstrijden gespeeld. Na de goedkeuring om de U21 van Brugge ook in 4de nationale te laten aantreden, werden alle wedstrijden per direct opgeschort tot eind oktober. Meer info volgt.