waterpolo-online.com
 

Oostende-Leuven

In de beker SCWP nemen Oostende en Leuven het andermaal tegen elkaar op in een rechtstreeks duel, met deze keer een plek in de volgende ronde als inzet. Vorig jaar vertoefden beide ploegen nog in derde klasse. In de play-offs slaagde Leuven erin Oostende te kloppen, maar uiteindelijk kreeg ook Oostende een ticket naar tweede klasse.

Als nieuwkomer in tweede klasse bestempelt Oostende het seizoen tot nu toe als matig. Het behaalde enkele mooie resultaten, met de uitoverwinning op Tielt als absolute hoogtepunt, maar tijdens andere matchen zat er misschien net iets meer in, aldus coach Damien Weise.

De loting tegen Leuven wordt in Oostende gezien als een extra motivatie. Leuven is doorheen de jaren, met het verlies vorig seizoen in de play-offs als dieptepunt, het zwarte beest van Oostende geworden. Oostende klinkt echter strijdvaardig en belooft alles te geven tijdens de laatste thuismatch van 2017.

De vorige confrontatie tussen beide clubs eindigde alvast op 11-8. Met de voorgeschiedenis en de spannende match in Leuven in het achterhoofd zijn kortom alle elementen aanwezig voor een interessante bekermatch.