pioen partners
waterpolo-online.com

News Flash 03

Een nieuw jaar, nieuw budget, nieuwe ambities

Op maandag 24 januari heeft de sportcommissie een vergadering georganiseerd waarop alle clubs uitgenodigd waren. Maar liefst 26 clubs waren aanwezig, wat op grote interesse wees. In deze News Flash geven we kort mee wat er allemaal toegelicht geweest is.

1.Budget WP KBZB:

Eindelijk is er meer zicht op het KBZB budget WP. Voor 2022 hebben we dit als sportcommissie zelf kunnen samenstellen, in functie van de beschikbare financiële middelen. Het is dan ook met de nodige trots dat kunnen we aankondigen dat het KBZB WP budget fors gestegen is, en het hoogste is in meer dan 20 jaar. Hierdoor kunnen de Black waves en Red Sharks zich optimaal voorbereiden op het Europees kwalificatie toernooi. Daarnaast roepen we ook de “Team Belgium Talent Academy” in het leven. Dit concept dient voor het uitrollen van nationale U13/U15/U17 ploegen, die op termijn ook (inter)nationale stages zullen afwerken en deelnemen aan toernooien. We vergeten ook de scheidsrechters niet, waar we investeren in het aankopen van headsets. Er is ook een budget voorzien voor de promotie van de sport, een van de prioriteiten voor de sportcommissie de komende jaren.

2.Nationale ploegen:

De ambitie werd uitgesproken om ons in 2026 te kwalificeren voor de Europese Kampioenschappen, dit zowel bij de heren als de dames. In 2024 zal er ook een U19 ploeg deelnemen aan het Europees kwalificatie toernooi. Joeri van Steenberghe lichtte bij de heren de nieuwe samenstelling van de staf toe, waarbij Jorn Dams de nieuwe T1 is. Kristijan Sunjic is aangesteld als T2. Er is ook werk gemaakt van een kiné, zodat vanaf nu zowel de heren als de dames een kiné ter beschikking hebben. Sammy Claes, kapitein van de Red Sharks, gaf feedback over het afgelopen EU Nations toernooi en deelde ook zijn verwachtingen voor het EKT mee. Voor de dames deed Nancy De Muelenaere dit, in haar functie als T1 van de Black waves. Joeri gaf ook een woordje uitleg over de werking “Team Belgium Waterpolo Academy”. Dit gaat vanaf september van start. De regionale academies van maart, april en mei zullen dienen als selectiemomenten. Hierover wordt later nog een officiële communicatie met meer informatie uitgestuurd door de KBZB.

Nieuwe T1 van de Red Sharks: Jorn Dams

 

3.Euromillions waterpolo League:

We versterken onze band met de Nationale Loterij en veranderen de naam van onze competitie naar Euromillions Waterpolo League. Dit geeft ons meer visibiliteit en kan in de toekomst mogelijks resulteren in nieuwe partnerships. De huidige domeinnaam waterpolo-online.com zal veranderen naar euromillionswaterpololeague.be. Dit zal normaal gezien in februari doorgevoerd worden.

4.Waterpolo prijzen:

We introduceren dit jaar 3 waterpolo prijzen: speler/speelster en scheidsrechter van het jaar. De speler en speelster van het jaren worden verkozen door respectievelijke de SL clubs en de dames clubs. Van elke club zal de trainer en de kapitein een top 5 kunnen doorsturen. De eerste krijgt 5 punten, de tweede 4 punten,… De speler/speelster met de meeste punten zal uiteindelijk de prijs ontvangen. Voor de scheidsrechter mag elke club twee top 3’s doorsturen: een samengesteld door alle kapiteins van de club, de andere door alle trainers van de club. Alle prijzen zullen uitgereikt worden tijdens de bekerfinales, die doorgaan in La Louvière op zaterdag 28 mei. Indien dit concept aanslaat, zullen we de komende jaren meer prijzen introduceren (ook in D2-D3-D4 een speler van het jaar, Rookie van het jaar bij de U21,…).

 

We zijn een ambitieuze sportcommissie, maar beseffen ook heel goed dat er nog veel werk op de plan ligt. We komen altijd handen tekort, dus als u iemand kent met ervaring in social media, event management, sponsoring,… laat ze dan zeker contact opnemen met iemand van de sportcommissie. Dan kunnen we samen kijken of er een partnership inzit om onze mooie sport te laten groeien.

 

Aankomende evenementen:

  • 6 februari: pers dag nationale ploegen in Aalst
  • 17-20 februari: EKT voor de Black Waves & Red Sharks

 

In naam van de nationale Sportcommissie waterpolo

Gilles Oosterlynck

Voorzitter