pioen partners
waterpolo-online.com

News Flash 02

Beste Voorzittter, Secretaris, speler, speelster, waterpolo sympathisant

 

Bij deze de tweede news flash vanuit de nationale sportcommissie waterpolo. Deze keer hebben we het over de nieuwe samenstelling van de sportcommissie, de resultaten van de nationale ploegen op de EU Nations cup, U11 en U13 toernooien en twee aankomende vergaderingen voor clubs.

  1. Nieuwe samenstelling sportcommissie

Eind september is er een nieuw Vlaams sportcomité samengesteld en dit heeft ook gevolgen voor de samenstelling van de nationale sportcommissie Waterpolo. Wim Van Hecke is vervangen door Tomas Cassiman. De sportcommissie wenst Wim te bedanken voor zijn jarenlange inzet en wenst Tomas van harte welkom. Daarnaast werd Gilles Oosterlynck aangeduid als nieuwe voorzitter. Huidige samenstelling van de Sportcommissie is Denis Leemans (ENL), Anthony Thues (RDM), Tomas Cassiman (KZNA), Gilles Oosterlynck (KGZV), Pierre Ledent (secretaris), Joeri Van Steenberghe (Nationaal coördinator Waterpolo) en Wim Symoens (medewerker waterpolo Zwemfed).

  1. Resultaat EU Nations Cup

Zowel de Black Waves als de Red Sharks hebben afgelopen weken deelgenomen aan de EU Nations cup. De damesploeg haalde een knappe vierde plek. Ondanks twee nipte nederlagen tegen Duitsland (11de op het afgelopen EK) kunnen de dames terugkijken op een geslaagd toernooi. Ondertussen zijn ze alweer bezig met de laatste hand te leggen op hun voorbereiding voor het EKT. Op het EKT (17-20/02) kijken onze dames Griekenland, Servië, Zwitserland en Turkije in de ogen.

Bij de heren was er een gemengd beeld: in de groepsfase werd er twee keer nipt verloren van Slovakije en Zwitserland, waardoor meespelen voor de medailles er nooit inzat. Ze herpakten zich wel en boekte ruime overwinningen tegen Wales en Engeland. Ook zij zitten in de laatste rechte lijn naar het EKT. Daar nemen ze het op tegen Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Slovenië.

  1. U11 & U13 toernooien

Zoals Pierre ondertussen al gecommuniceerd heeft naar de clubs, heeft de sportcommissie besloten om de U11 en U13 toernooien op te schorten tot begin januari. Dit gezien de epidemiologische situatie in ons land, en het feit dat dit de categorieën zijn waar het virus toch meest rondgaat momenteel, is dit een logische beslissing. Alle andere divisies blijven wel gewoon doorgaan, daar verandert er niks. Ook trainingen van de U11 en U13 mogen zeker en vast blijven doorgaan.

  1. Vergaderingen voor clubs

Voor de clubs staan er twee vergaderingen gepland:

-Op maandag 20 december wordt er een Facebook live bekerloting gehouden voor de Beker ‘SCWP/CSWP’

Op maandag 24 januari wordt er een tweede vergadering gehouden. Op de agenda staat het KBZB budget WP 2022, de bekerloting voor de 3 Bekercompetities, toelichting over de Nationale ploegen, uitleg mbt een naamsponsor voor de competitie en de invoering van jaarlijkse waterpoloprijzen.

Voor beide vergaderingen zullen de clubs tijdig een mail van Pierre ontvangen met meer uitleg.

 

Aankomende evenementen:

-20 december vergadering clubs voor bekerloting eerste ronde Beker SCWP

-24 januari: vergadering voor alle clubs

-17-20 februari: EKT voor de Black Waves & Red Sharks

 

In naam van de nationale Sportcommissie waterpolo

Gilles Oosterlynck

Voorzitter