waterpolo-online.com
 

Laatste derby tussen MZV en KGZV?

Dit weekend staat niet alleen bij de vrouwen maar ook de heren de derby tussen MZV Eeklo en KGZV Gent. Naast een -altijd beladen- derby is het dit jaar ook een topper: zoals vanouds bekleedt MZV de eerste plek in tweede klasse maar GZV palmt momenteel de tweede plek in, al bedraagt de kloof wel al 6 punten en heeft MZV ook een wedstrijd minder gespeeld.

De intentie van MZV was vanaf het begin van het seizoen al duidelijk: voor de vierde keer in vijf jaar tijd (vorig jaar werd in een best of three verloren van Brussels) kampioen spelen en dit zonder nederlaag. Ze zijn op de goede weg om dat doel te realiseren. GZV kende vorige week een off day in Tielt, waardoor een sterk Tielt verdiend de overwinning pakte en samen met Aalst tot op 5 punten komt van GZV. Die tweede plek is voor GZV geen verplichting, ze zijn tevreden over het seizoen tot nu toe en hopen er een mooi einde aan te breiden.

De wedstrijd is het laatste treffen tussen de beide clubs in het huidig zwembad van Eeklo. Er wordt volop gewerkt aan een nieuw zwembad, zodat de MZV eindelijk kan promoveren naar de Superliga, waar het ook thuishoort. GZV wil in de derby zolang mogelijk meegaan en bewijzen dat de 10-15 (minst ruime overwinning van MZV tot nu toe) uit de heenmatch geen toevalstreffer was. Eeklo wil dan weer bewijzen dat het juist beter is dan de heenwedstrijd liet vermoeden.

MZV geeft nog aan dat de nummers twee en drie in het klassement (GZV en Aalst) voor hen toch een wel een kleine verassing zijn. Bij GZV valt dan wel op dat steeds meer ploegen de kaart van de jeugd beginnen te trekken en dit ook loont. Verder vinden ze dat Strombeek beter is dan hun laatste plek doet vermoeden.

Opworp voor de laatste derby in het oude zwembad van MZV is voorzien om 20h!