waterpolo-online.com
 

Laat Ixelles de titel in vierde nog liggen?

In vierde klasse wordt er dit weekend ook een topper afgewerkt. Leider Ixelles maakt de verplaatsing naar eerste achtervolger Hasselt B. Beide ploegen hebben 24 punten, net als Mechelen B, maar Ixelles heeft 2 wedstrijden minder gespeeld.

Ixelles ziet Hasselt B toch als voornaamste uitdager voor de titel, omdat het gevaar daar van meerdere spelers kan komen, zeker op vlak van afstandsschoten. Hasselt beseft dat Ixelles maar moeilijk bij te halen zal zijn, maar wil er wel alles aan doen om thuis ongeslagen te blijven en de leider een tweede nederlaag aan te smeren.

Ixelles maakt een niet onbelangrijke opmerking: Hasselt A speelt zaterdag al uit in Waregem, dus voor de match van Hasselt B. Stel dat die verloren wordt, dan is de titel in derde quasi weg, en kan Hasselt B dus ook niet promoveren. In Hoeverre gaat Hasselt B dan nog tot het uiterste kunnen/willen gaan? Laat ons echter niet op de zaken vooruitlopen, elke wedstrijd moet gespeeld worden.

Zowel Hasselt B als Ixelles zijn best tevreden van het seizoen en zullen er dan ook alles aan doen om zaterdag te winnen. Ixelles geeft aan dat 3 maart al een tijdje onderlijnd staat in hun agenda. Hasselt heeft sinds enkele seizoen een nieuw zwembad, waar volledig diep gespeeld wordt. Hasselt geeft zelf aan dat niet elke tegenstander daar graag in speelt en ook Ixelles geeft Hasselt een licht voordeel voor de overwinning door het thuisvoordeel.

Opworp om 20.15 in Hasselt. We wensen beide teams veel succes toe!