waterpolo-online.com
 

Kwartfinales beker A – overzicht

Dit weekend werden de kwartfinales van de Beker van België A afgewerkt. Afgelopen week werd La Louvière aangeduid als gastheer voor de halve finales en de finales van de drie bekercompetities. Welke ploegen konden zich verzekeren van een ticketje voor de halve finale? Een overzichtje

Landskampioen Antwerpen ontving zaterdagavond Brussels. Antwerpen geeft van bij het begin het tempo aan en scoort al snel tweemaal, via Kevin Vervoort. Dan zien we een tijdje geen doelpunten maar Antwerpen herpakt zich op het einde van het eerste kwart en scoort nog drie keer. Eenmaal via Nick Poelmans en tweemaal via Vervoort. Laatstgenoemde zal er uiteindelijk 7 maken. Ook in het tweede kwart stoomt Antwerpen door. Aanvoerder Niels Bus met de 6-0, Nikola Jakiç scoort de 7-0 vanop man meer. Na een time out scoort Poelmans de 8-0. Ennis Numanovic prikt eenmaal tegen voor Brussels. 8-1 is de stand halfweg. In het derde kwart scoort Poelmans al snel de 9-1, maar Brussels prikt tegen via Michael Missault. Via doelpunten van Jakiç, Heirman (2x), Poelmans en Vervoort staat het na drie periodes 14-2 in het voordeel van de Sinjoren. In het laatste kwart blijft Antwerpen voluit gaan. Vervoort en Heirman diepen de voorsprong uit tot 17-2. Ook youngsters Sam Materné (U17) en Oskar Maksymiuk pikken hun goaltje mee in deze ruime zege. Het slotakkoord is voor Brussels. Numanovic zet de 21-3 eindstand op het bord. Antwerpen overtuigend naar de halve finale.

De tweede kwartfinale was een duel tussen MZV Eeklo en bekerhouder Mechelen. De bezoekers openen de score via Sven Publie. MZV reageert via Florian Antheunis en Simon De Langhe. Maar niet veel later zet Sammy Claes de 2-2 en de 2-3 op het bord. Meteen ook de stand na het eerste kwart. In het tweede kwart hangt Nathan Delmeiren de bordjes gelijk. De bezoekers slaan dan een eerste kloofje. Van der Jeugt, Claes en Mannaerts brengen de score op 3-6. Jonas Trenson mildert tot 4-6, maar op 10 seconden van het einde herstelt William Wittevrongel de driepuntenkloof. 4-7 halfweg. Wittevrongel opent ook in het derde kwart de score, maar Trenson prikt tegen. Dan is het wachten tot 6 seconden van het einde. Dan scoort Delmeiren de 6-8. In het laatste kwart diept Mechelen zijn voorsprong weer uit. Van der Jeugt en Junior Verschuren brengen Mechelen op 6-10. Wittevrongel benut op 2 minuten van het einde nog een man meer, 6-11. Het slotakkoord is voor Tuur Damman. Hij zet de 7-11 eindstand op het bord. Mechelen lijkt zich herpakt te hebben na de slechte seizoenstart met 5 overwinningen uit 6 wedstrijden.

De derde kwartfinale op zaterdag vond plaats in LAGO Rozebroeken. Kortrijk ontving La Louvière. Les Loups namen de beste start en scoorden al snel de 0-1, via Robin Leemans. Tegen het einde van het eerste kwart herstelt Kortrijk de achterstand. Jan Nel zet een penalty om en Florin Iordan benut een man meer. 2-1 na het eerste kwart. In de tweede periode is het opnieuw La Louvière dat de beste start neemt. Via Tanguy Godeau, Logan Vitrant en Valentin Bouillon lopen Les Loups uit tot 2-4. Florin Iordan scoort de 3-4, maar Joachim Flament prikt de 3-5 tegen. Op slag van rust scoort Michiel D’hooghe de aansluitingstreffer, 4-5. In het derde kwart opent Chavepeyer de score (4-6), maar dan neemt Kortrijk de match in handen. Dessein, Van der Linden en Nel zorgen voor de 7-6 voorsprong bij het ingaan van de laatste periode. In die laatste periode valt al snel de gelijkmaker, via Tanguy Godeau. Beide ploegen proberen nog iets te forceren met een time out, maar het mag niet baten. Penalty’s moesten beslissing brengen. Na een spannende shoot-out haalde Kortrijk het met 13-12 (6-5).

Op zondagavond stond de laatste kwartfinale op het programma. Het was een duel tussen de 2 overgebleven tweedeklassers, Neptunus Aalst en KGZV. Na een korte studieronde opent Sepp Verstraeten de score voor Aalst. Even later zet Tanguy De Vrieze de gelijkmaker op het bord, maar bij een dubbele man-meer komt Aalst op 2-1, via Siebe Herregodts. Op 5 seconden van het einde zet Tanguy De Vrieze met zijn 2de van de avond de 2-2 op het bord. In het tweede kwart schakelt GZV een tandje hoger. Lieven Lagast zet een penalty om. Van op man meer scoort De Paepe de 2-4 en Dries Baudonck zorgt met een afstandsschot voor de 2-5-ruststand. Baudonck opent ook de score in het derde kwart. Via Lagast en opnieuw Baudonck loopt GZV uit tot 2-8. In het laatste kwart nadert Aalst tot 4-8, via doelpunten van Van Noppen en Persoons. De Vrieze en Lagast zetten opnieuw de zespuntenkloof op het bord. Nadien scoort Aalst nog drie keer, GZV nog één keer. Eindstand 8-11. GZV plaatst zich dus als laatste voor de halve finale en gaat in februari mee in de trommel met Antwerpen, Mechelen en Kortrijk