waterpolo-online.com
 

Eindsprint naar de play-offs

De competities zijn aan de laatste speeldagen toe. We zitten in de laatste rechte lijn naar de play-offs. Welke ploegen zijn al zeker van hun plaats? Voor welke ploegen wordt het nog knokken? Een overzichtje.

In de Superliga is enkel Moeskroen al 100% zeker van een plaats in de play-offs. Met 33 op 33 staan ‘Les Dauphins’ nog steeds autoritair aan de leiding. Kortrijk en Antwerpen volgen op respectievelijk 9 en 12 punten. Kortrijk ontvangt nog La Louvière en Mechelen in de resterende 2 competitiewedstrijden. Antwerpen heeft nog 4 wedstrijden te spelen, allemaal in het eigen Wezenbergbad. Voor het 4de plaatsje in de play-offs komen er nog 3 ploegen in aanmerking. Mechelen en La Louvière delen de 4de plaats met elk 16 punten na 11 wedstrijden. Beide ploegen hebben quasi hetzelfde programma. Mechelen speelt nog in Antwerpen, in Brussel en in Kortrijk. La Louvière speelt thuis tegen Brussel, trekt nadien naar Kortrijk en naar Antwerpen. De 3de ploeg die in aanmerking komt, is promovendus Eeklo. MZV telt momenteel 13 punten uit 12 wedstrijden. Er rest MZV nog een verplaatsing naar Moeskroen en een thuiswedstrijd tegen Doornik.

In tweede nationale zijn de 4 ploegen voor de play-offs gekend. Gentse, Wase, Oostende en Tielt zullen binnenkort onderling om de titel strijden. Gentse staat momenteel nog aan de leiding. Voor de Stroppen staan er nog wedstrijden tegen Antwerpen B (thuis), Calypso (uit) en Wase (thuis) op het programma. Wase staat 2de met 1 punt minder dan GZV. Wase heeft nog 2 thuiswedstrijden, tegen Aalst en Waregem, en een verplaatsing naar Gent te goed. Oostende is na de zege tegen Gent genaderd tot op 2 punten van de leider. De West-Vlamingen hebben nog 2 verplaatsingen voor de boeg. Ze spelen nog in Tielt en in Leuven. Tielt tot slot speelt dus nog thuis tegen Oostende, maar ook in Antwerpen en thuis tegen Calypso. Het beloven dus nog spannende weken te worden. Ook onderaan het klassement is het spanning troef. Calypso, Mons en Aalst tellen respectievelijk 9, 8 en 6 punten. Er staan nog enkele onderlinge duels op het programma, dus dat worden belangrijke wedstrijden in de degradatiestrijd.

In derde nationale staat Hasselt A nog steeds afgetekend aan de leiding. Met 46 punten uit 16 wedstrijden gaan de Limburgers al zeker als leider de play-offs in. VZ Gent volgt op 10 punten, Merksem op 13 punten. Volgend weekend kijken Merksem en VZ Gent elkaar in de ogen. De 4de ploeg in de play-offs wordt Strombeek. De Brusselaars tellen momenteel 31 punten. Wat opvalt in het klassement is dat de kloof tussen plaats 6 en plaats 10 slechts 3 punten is. La Louvière B en Seraing tellen elk 13 punten, Eupen en Helios elk 12 en hekkensluiter Ixelles 10. Ook hier staan er nog enkele onderlinge duels gepland. Welke ploegen kunnen zich redden? Antwoord binnen enkele weken.

In vierde nationale loopt de competitie door tot begin mei. Brugge staat aan de leiding met 39 op 39. Mechelen B en Moeskroen B volgen op 10 en 11 punten. Ciney staat momenteel 4de met 20 punten, gevolgd door Oostende B (19), Hasselt B (18) en Ensival (17). Soignies bezet de 8ste plaats met 15 punten. Dendermonde is 9de met 14 punten, Genk 10de met 12 punten. Hekkensluiter Blankenberge telt 3 punten. De West-Vlamingen konden dit seizoen nog maar éénmaal winnen, thuis tegen Oostende B.