waterpolo-online.com
 

Eerste ontmoeting tussen de favorieten

Zondagavond staat de eerste ontmoeting tussen de tenoren van het Belgische dameswaterpolo op het programma. Uittredend bekerwinnaar en vice kampioen KGZV kijkt in het eigen Stropbad uittredend landskampioen en verliezend bekerfinalist MZV in de ogen. Het wordt de eerste ontmoeting tussen beide teams en dus ook een eerste indicatie van hoe de krachtsverhoudingen liggen.

Zoals uit hierboven af te leiden valt, verdeelden beide teams vorig seizoen netjes de prijzen: MZV Eeklo won de landstitel ten koste van KGZV Gent, terwijl KGZV revanche nam door de bekerfinale te winnen. Het meest logische is dan ook om beide ploegen opnieuw als favoriet voor zowel titel als beker te beschouwen, maar ze houden allebei de druk af. KGZV ziet naast Eeklo ook nog Calypso als kandidaat, terwijl MZV laat weten dat zij vinden dat iedereen van iedereen kan winnen.

Beide ploegen vinden dat er nog ruimte is voor progressie, wat zeker niet onlogisch is, aangezien we nog maar begin november zijn en de competitie duurt tot half mei. Er werd wel gesleuteld aan de competitie formule bij de dames: de tweede ronde is afgeschaft en de finale wordt in 1 wedstrijd beslist.

Zondag wordt een eerste indicatie voor welke ploeg dit jaar de prijzen in de wacht zou kunnen slepen, maar zoals altijd worden die uiteindelijk maar aan de meet uitgedeeld en die ligt in mei.

We wensen beide ploegen veel succes toe!