waterpolo-online.com
 

De eerste voor Mechelen of de tweede op rij voor Doornik?

De afsluiter van alweer een prachtig seizoen waterpolo is de finale van de beker “KBZB”. Vanavond nemen Doornik en Mechelen, de nummers 3 en 4 van de competitie, het tegen elkaar op. Mechelen kende een relatief makkelijk parcours: het kwam tweedeklassers KGZV en Calypso tegen, die telkens met heel ruime cijfers verslagen werden, maar het schakelde in de eerste ronde ook de latere landskampioen Antwerpen uit. Doornik schakelde onderweg MZV Eeklo, RBP Poseidon en Vicekampioen Moeskroen uit.

Als we naar de onderlinge resultaten kijken, zien we dat Mechelen tijdens de reguliere competitie nipt won (11-9) terwijl Doornik het in eigen bad wat vlotter haalde met 8-5. In de play-offs voor de titel kwam beide ploegen elkaar nog eens tegen. Toen werd het 7-10 in het voordeel van Mechelen. Toch schat Mechelen de kansen fiftyfifty, met misschien een licht voordeel voor hen. Doornik startte de play-offs als lichte favoriet na de knappe thuiszege tegen Antwerpen, maar kon die lijn jammer genoeg niet doortrekken. Beide clubs zullen het seizoen dus in schoonheid willen afsluiten.

Mechelen vaardigde met Sammy Claes, Sven Publie en Vlady Dulin drie spelers af voor de Eu Nations cup in Praag, Doornik was vertegenwoordigd door Justin Kubat. Net zoals bij de dames zal het een hartelijk weerzien worden na de knappe 4de plek, maar zullen beide ploegen er alles aan doen om de felbegeerde beker mee te nemen naar huis.

Voor Mechelen zou het de eerste prijs uit de geschiedenis worden, voor Doornik kan het een tweede bekeroverwinning op rij worden. Opworp om 20h in het zwembad van La Louvière!