waterpolo-online.com
 

David tegen Goliath

Wanneer een tweedeklasser het opneemt tegen een ploeg uit de recreantencompetitie lijkt het kalf op voorhand al verdronken. Iets met de vel en de beer zegt ons echter dat zo uitspraken altijd gevaarlijk zijn.

Dat Nieuwpoort het opneemt tegen Oostende heeft alles te maken met het initiatief van de sportcommissie om ook recreantenploegen deel te laten nemen aan de Beker van België “SCWP”. Een initiatief dat in Nieuwpoort zeker toegejuicht wordt, al beseffen ze zelf dat welke tegenstander ze ook loten, het een heel moeilijke opgave zal worden.

Alleen al het verschil in trainingsuren maakt dat duidelijk: Nieuwpoort traint anderhalf uur per week, Oostende zes uur. Naast het conditionele verschil is er ook het leeftijdsverschil: Nieuwpoort heeft een gemiddelde leeftijd van 42 jaar. Leeftijd betekent natuurlijk ook ervaring en dat is iets wat Nieuwpoort zeker in de strijd zal kunnen smijten. Na een degelijke seizoenstart, met 6 op 12, zal Oostende deze match aanvatten zoals gelijk welke andere match: met de intentie om te winnen.

Naast het zwembad is er een duidelijke band tussen de clubs: de trainer van Oostende is afkomstige van Nieuwpoort, samen met een aantal jeugdtrainers, secretaris en tafelofficials. Dit zal er echter absoluut niet toe doen op het moment dat beide ploegen in het bad springen.

We wensen beide ploegen heel veel succes!