waterpolo-online.com
 

Competitieoverzicht 4 november

Het was weer een waterpoloavond met heel wat opmerkelijke uitslagen. Hieronder een kort overzichtje.

Beginnen doen we in Kortrijk: zij ontvingen Vice kampioen en uittredend bekerwinnaar Doornik. Ze lieten zich niet kennen en speelden voor wat ze waard waren. Resultaat: 8-7 aan de rust. In het derde kwart liet Kortrijk 3 man-meers onbenut en dan krijg je het deksel op de neus: onder meer via twee keer Justin Kubat liep Doornik uit tot 8-13. In het vierde kwart achtte Charly Ben Romdhane zijn moment gekomen: met maar liefst 5 goals in het vierde kwart en acht stuks in totaal loodste hij Doornik naar een 9-20 overwinning.

Moeskroen-Brugge stond in het teken van de terugkeer van Mathias Zwart naar het bad waar hij de voorbije jaren succes kende. Brugge speelde de eerste helft meer dan degelijk mee, wat resulteerde in een 6-5 ruststand. In het derde kwart schakelde Moeskroen een versnelling hoger: 9-6 na drie kwarts, om het dan in het vierde kwart volledig af te maken: 15-6.

Mechelen haalde het met 14-6 van Brussels, terwijl La Louvière andermaal aantoonde dat Mons niet thuishoort in eerste klasse: 32-1.

In tweede klasse stond er een topper op het programma: nummer 2 GZV ontving in eigen huis de gedoodverfde titelfavoriet MZV Eeklo. Met een 2-4 en 4-7 tussenstand aan de rust leek er voor MZV geen vuiltje aan de lucht. In het derde kwart vocht GZV zich terug tot een 7-9 tussenstand, maar dan nam de ervaring van Eeklo het terug over: 7-12 na drie kwarts. In het vierde kwart scoorde beide ploegen nog 3 keer: 10-15.

Tielt liet zich in eigen bad verassen door Oostende. Het stond 5-4 aan de rust, maar Oostende lukte een 0-2 tussensprint in het derde kwart, wat ze ook vasthielden in het vierde: 7-8.

Calypso won in eigen huis met 12-8 van de laatste in de stand Strombeek. Aan de rust stond het nog 4-4, na drie kwarts 7-6. In het laatste kwart kon Calypso wel afstand nemen dankzij een 5-2 eindsprint. Hierdoor staan GZV, Calypso, Oostende en Tielt gedeeld tweede met 9 op 15.

In derde klasse nam Merksem de maat van Hasselt. De ruststand was nochtans 2-5. Na drie kwarts stond het 4-5 en in het laatste kwart ging Merksem op en over Hasselt: 8-7 als einduitslag.

La Louvière B en Helios hielden elkaar in evenwicht: 8-8. VZG won met 10-7 van Waregem: het stond nochtans 4-1 na het eerste kwart, maar Waregem kwam terug in de match, wat resulteerde in 6-7 na drie kwarts. VZG rechtte echter de rug in het laatste kwart met een 4-0 eindsprint.

In vierde klasse wonnen Mechelen B en Hasselt B makkelijk van respectievelijk Ensival en Soignies: 8-16 voor Mechelen en 16-5 voor Hasselt B. Ixelles won met het kleinste verschil in Genk: 11-12. Blankenberge hield de punten thuis tegen Ciney: 11-9.