waterpolo-online.com
 

Competitieoverzicht 16-17-18/02

Leider KAZSC Antwerpen nam het gisterenavond in eigen bad op tegen promovendus Brussels. KAZSC kende geen genade en startte verschroeiend: al snel stond er een 5-0 tussenstand op het bord. De eerste drie treffers kwamen op naam van Elko van de Broeke. Na een 6-1 tussenstand na het eerste kwart ging Antwerpen gewoon door op zijn elan: 9-3 aan de rust, 14-3 na drie kwart wedstrijd. In het vierde kwart kwam Brussels nog 4 keer tot scoren, maar de wedstrijd was dan al lang gespeeld. Eindstand: 17-7.

Nummer 3 in de stand, Doornik, kreeg het zwakke broertje Mons over de vloer. Zoals verwacht, kende CNT geen enkel probleem met CCM. Hield het in het eerste kwart nog wat in met een 3-0 tussenstand, schakelde CNT een paar versnellingen hoger via onder meer Gregory Moronval en Samuel Gomez Nino. Beide spelers scoorden 9 keer. Einduitslag: 31-5.

De spannendste match in de SL dit weekend was het burenduel tussen KWK Kortrijk en BZK Brugge. BZK had op voorhand aangegeven dat het beter wou doen dan de 8ste plaatse van vorig seizoen en dan werd er best gewonnen van KWK, anders gaapte er een 6 punten kloof tussen beide ploegen. Het eerste kwart ging gelijk op: 1-1 als tussenstand. BZK startte het best aan het tweede kwart: halverwege het kwart zette Mathias Zwart een 2-3 voorsprong op het bord. Een minuut voor de rust stond BZK nog 4-5 voor, maar KWK vocht terug via Louis Brodeur en Thomas Delorge: 6-5 aan de rust. Brugge lukte wel nog de gelijkmaker voor 6-6, maar dan ging het licht uit: KWK scoort 4 keer, BZK lukte geen goal meer: 10-6 na drie kwarts. KWK loopt verder uit tot 13-8, BZK scoort wel nog twee keer voor een 13-10 eindstand, maar de overwinning zat er niet meer in.

In tweede klasse moest fiere leider MZV Eeklo vrijdag al aan de bak thuis tegen Antwerpen B. Zoals verwacht kende het weinig moeite met de voorlaatste uit de stand. Het werd 27-10. Nummer twee in de stand KGZV Gent had veel meer moeite met hekkensluiter Strombeek. Het stond aan de rust zelfs 6-7 achter. KGZV rechtte de rug in het derde kwart en won uiteindelijk met 16-14. In het onderling duel tussen de twee promovendi haalde Oostende het in eigen huis vrij makkelijk van Leuven met 16-8. Wase WZK smeerde Calypso dan weer zijn tweede thuisnederlaag aan. Het werd 14-16. Tielt en Aalst spelen woensdag hun inhaalwedstrijd.

In de derde afdeling won leider Hasselt met het kleinste verschil in Seraing: 6-7. Eerste achtervolger Waregem haalde het makkelijk met 4-11 in Roeselare. Nummer vier in de stand Eupen hield nipt de 3 punten thuis tegen La Louvière B: 12-11. Nummer 5 in de stand VZG Gent verloor in eigen bad met 10-12 van de voorlaatste, Helios.

In de vierde afdeling verloor nummer 2, Hasselt B met 10-8 van Mechelen B. Beide staan hierdoor gedeeld tweede met evenveel punten als leider Ixelles, dat wel twee wedstrijden minder gespeeld heeft. Ciney won de strijd in de onderste regionen van het klassement tegen Dendermonde met 9-8. Genk won van Enisval met 9-5.

In de damescompetitie heeft Calypso voor een stunt gezorgd: het versloeg leider MZV Eeklo met 8-7. Met nog 6 minuten te spelen stond het nog 8-3, maar Eeklo vocht nog terug tot 8-7 Punten uit de brand slepen zat er echter niet meer in. De dames van Leuven haalden het makkelijk in Aalst: 3-18. Vrijdag al won Antwerpen met 17-4 van La Louvière.