waterpolo-online.com
 

Competitie overzicht 19/11

Een nieuw weekend, nieuwe waterpolo resultaten. Hieronder een overzichtje!

Beginnen doen we met de topper in de Superliga. Uittredend kampioen Moeskroen stond voor de verplaatsing naar Antwerpen. Beide ploegen hadden nog geen punten laten liggen dit seizoen. Antwerpen begon het best aan de wedstrijd en liep via Jay Van Hoey al snel 2-0 uit. Anthony Thues kon milderen tot 2-1. Moeskroen kon niet scoren in het tweede kwart, Antwerpen lukte dat wel twee keer: 4-1 aan de rust. Het signaal voor Moeskroen om een versnelling hoger te schakelen: 5-4 naar drie kwarts. Onder meer dankzij Anthony Thues kwam Moeskroen voor het eerst op voorsprong 6-7 met nog twee minuten te spelen. 38 seconden voor affluiten lukte Antwerpen de gelijkmaker: 7-7. Beide ploegen hielden elkaar dus in evenwicht en blijven ongeslagen. Een grote rol was weggelegd voor Jay Van Hoey en Anthony Thues: beiden scoorden vier keer voor hun ploeg.

Kortrijk kon in Mechelen nooit aanspraak maken op de zege. Mechelen liep al snel 5-0 uit. Kortrijk kon even terugvechten tot 9-6 en 11-7, maar dan nam Mechelen terug over met 18-11 als eindresultaat. Mechelen heeft nu 15 op 18, evenveel als Doornik dat bye was dit weekend. Moeskroen leidt met 19 op 21, gevolgd door Antwerpen dat 16 op 18 heeft. Volgend weekend staat er nog een topper op het programma: Antwerpen ontvangt thuis Mechelen.

Brugge verloor met 15-5 in La Louvière. Door drie geblesseerden en 1 zieke stond er maar 9 man op het blad. La Louvière is momenteel 5de, met evenveel punten als Brussels maar met een wedstrijd minder gespeeld. Volgende week kan Brugge vol voor de eerste overwinning van het seizoen gaan, thuis tegen Mons.

Datzelfde Mons verloor in eigen huis kansloos met 3-18 van promovendus Brussels, dat hierdoor zijn tweede overwinning van het seizoen pakt. Brussels is volgend weekend bye.

In tweede klasse stoomt MZV Eeklo onbedreigd door naar de landstitel. Het pakte 21 op 21 dankzij een 8-25 overwinning in Oostende. Oostende slaagde er in het eerste en derde kwart niet in om te scoren. Jonas Trenson scoorde maar liefst 11 goals. Tweede in de stand is momenteel KGZV, dankzij een 18-10 overwinning tegen Leuven. Voor de derde plaats stond het duel tussen Tielt en Calypso op het programma. Tielt haalde fors uit en won met 14-4. Calypso moet hierdoor Aalst, dat vrijdag met 10-14 won in Antwerpen, naast zich dulden in de rangschikking. Strombeek haalde zijn eerste puntje binnen door 5-5 gelijk te spelen tegen de Wase.

De verrassende leider in derde klasse is momenteel Merksem: ze wonnen met 10-7 van Helios en hebben momenteel 15 op 18. Waregem staat momenteel tweede met evenveel punten maar een wedstrijd meer gespeeld. Zij wonnen afgetekend met 17-5 van Seraing. Hasselt liet punten liggen in Eupen: 14-11. VZG verloor nipt in Roeselare: 13-12. Roeselare pakt zo de eerste driepunter dit seizoen.

Leider in vierde, Ixelles, won met 12-16 in Ensival en heeft nu 15 op 18, net zoals Hasselt B. Dendermonde had na 3 kwarts nog uitzicht op een eerste overwinning in Genk dankzij een 5-7 voorsprong maar verloor uiteindelijk nipt met 9-8.  Vrijdag won Blankenberge met 11-3 van Soignies.

Bij de dames won Antwerpen vrijdag met 23-2 van Aalst en bekerwinnaar KGZV haalde het met 8-13 in Calypso.