waterpolo-online.com
 

Competitieoverzicht 11/11

Overzicht weekend 10-11-12/11/2017

In de Superliga behoudt Antwerpen A het maximum van de punten. De Sinjoren ontvingen bekerwinnaar Doornik in het Wezenbergbad. De wedstrijd ging lange tijd gelijk op (4-3 na de eerste en 6-6 na de tweede periode). In de derde periode nam Antwerpen A afstand van Doornik (10-8) om het dan in de laatste periode helemaal af te maken. Met elke 4 doelpunten hadden Jay Van Hoey en Nick Poelmans een groot aandeel in de 14-9 overwinning.

Mechelen A pakte in Brugge zijn vierde overwinning op rij. Mechelen A pakte in de eerste periode een 2-4 voorsprong en bouwde die gedurende de wedstrijd langzaam verder uit. Ze haalden het uiteindelijk met 7-12. De Maneblussers pakken zo 12 op 15, goed voor een vierde plaats in het klassement.

De laatste Superliga-wedstrijd van dit weekend werd gespeeld in Mechelen. Daar gaf Brussels Poseidon La Louvière A partij. Een heruitgave van de bekerwedstrijd van een paar weken terug. Daarin haalde Brussels het met 8-7. Het werd een spannende wedstrijd. Het verschil bedroeg nooit meer dan 2 doelpunten. Brussels leek de drie punten binnen te halen maar op 3 seconden van het einde lukte Numa Matthys de gelijkmaker (9-9). Brussels en La Louvière A hebben zo beiden 4 punten.

Ook in tweede klasse werden er op zaterdag drie wedstrijden afgewerkt. Eeklo ontving thuis Tielt. De Meetjeslanders stonden nog steeds ongeslagen aan de leiding. Ook Tielt kon daar geen verandering in brengen. Het werd uiteindelijk 21-11. Eeklo heeft dus 18 op 18, Tielt pakt 9 op 18.

Ook Oostende heeft 9 punten na 6 wedstrijden. De Kustboys gingen thuis toch wel verrassend onderuit tegen Antwerpen B. Bij een 4-3 ruststand plaatste Antwerpen B in het derde kwart een 1-6-tussenversnelling. Oostende vocht nog voor wat ze waard waren maar ze strandden uiteindelijk op 1 doelpunt. Eindstand 11-12.

De topper van de avond werd gespeeld in Watermaal-Bosvoorde. Calypso en Gentse deelden de tweede plaats met Tielt en Oostende, dus de winnaar kon een gouden zaak doen in het klassement. De Stroppen namen de 3 punten mee naar huis na een spannende wedstrijd. Het werd 16-18.

In derde klasse stonden vrijdag drie wedstrijden op het programma. Leider Hasselt trok naar hekkensluiter Roeselare en haalde het met 6-9. In Gent werd de topper tussen VZG en Merksem beslecht. VZG gaf een 3-1 voorsprong uit handen en verloor met 6-10. Waregem maakte de verplaatsing naar Helios en won met 6-11.

Hasselt B staat momenteel aan de leiding in vierde klasse. Ze wonnen met 5-8 in Dendermonde, terwijl Ixelles zich in eigen bad liet verrassen door Blankenberge: 9-10. Soignies haalde het vrij makkelijk van Genk met 10-4. Ensival tenslotte ging met 8-12 winnen in Ciney.

Zaterdag is in Mechelen een interprovinciaal toernooi georganiseerd door de VZF. Oost-Vlaanderen ging met het goud naar huis. Het zilver was voor West-Vlaanderen en het brons ging naar Antwerpen/Limburg/Vlaams-Brabant. Een Waalse selectie eindigde op een eervolle 4de plek.