waterpolo-online.com
 

Communicatie nationale sportcommissie over het vervolg van de competitie

De federale overheid heeft op vrijdag 27 maart de beslissing genomen om de genomen maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus met minstens twee weken te verlengen, met de mogelijkheid om de maatregelen nadien nog eens twee weken extra te verlengen. Hierdoor ziet de nationale sportcommissie waterpolo zich genoodzaakt om het verdere verloop van het Belgisch Kampioenschap definitief te annuleren. Dit omdat de gezondheid van spelers, trainers, scheidsrechters, officials en supporters momenteel onze prioriteit nummer 1 is.

Concreet betekent dit dat er dit seizoen geen wedstrijden meer georganiseerd zullen worden. Hierdoor wordt er nergens een kampioen uitgeroepen en zullen er ook geen ploegen promoveren of degraderen. Voor alle seniorenploegen zal de samenstelling van de afdelingen voor het seizoen 2020-2021 identiek zijn aan die van het huidige seizoen. Indien er ploegen zijn die gedurende het seizoen gemerkt hebben dat het niveau van hun huidige divisie te hoog of te laag gegrepen is, kunnen ze een verzoek indienen bij de sportcommissie om te veranderen van divisie. Let wel op: er dient op volledig vrijwillige basis een overeenkomst gevonden te worden tussen de betrokken clubs. De sportcommissie zal geen enkele club verplichten om te degraderen of promoveren of een uitzondering toestaan op de competitieformule van 10 ploegen per divisie.

Wat de bekerfinales betreft, zal er gekeken worden om deze in te plannen voor de start van de nieuwe competitie, afhankelijk van hoe de richtlijnen met betrekking tot het organiseren van evenementen de komende maanden verspoeld worden.

Op vlak van deelname aan Europese bekers, zullen wij advies inwinnen bij de LEN. Afhankelijk van dat advies zal de sportcommissie in dialoog gaan met de clubs die interesse hebben om deel te nemen aan de Europese bekers.

Ten slotte raden wij aan om alle richtlijnen van de overheid te volgen. Hoe sneller we dit virus kunnen inperken, hoe sneller we kunnen terugkeren naar ons normaal (polo)leven.

Stay safe en vergeet zeker niet om voldoende te bewegen, het nieuwe seizoen zal er snel genoeg terug zijn!